Slovenija
890 ogledov

Eden večjih portoroških hotelov ostaja zaprt

Hotel Metropol
1/2
Žurnal24 main
Skupno 29 zaposlenih v portoroškem hotelu Metropol do nadaljnjega ostaja na čakanju, še pet delavcev v režiji pa dela po skrajšanem delovnem času, je za STA potrdila sindikalistka Irena Valenti. Iz vodstva hotela ni uradnih informacij, neuradno pa naj bi hotel ostal zaprt tudi v nadaljevanju poletne sezone.

Kot je danes pojasnila predstavnica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Valentijeva, so že konec maja stopili v stik s pooblaščenko lastnikov, Hotelov Cavtat, glede zmanjšanja števila zaposlenih, a so tedaj dobili zagotovilo, da novih odpuščanj do nadaljnjega ne bo.

Glede na to, da v nadaljevanju za razliko od ostalih portoroških hotelov v Metropolu ni bilo nobenih indicev o ponovnem odprtju obrata, pa so se spet obrnili na pooblaščenko hrvaških lastnikov. V sredo so tako prejeli uradni dopis, iz katerega izhaja, da za pet režijskih delavcev uvajajo ukrep skrajšanega delovnega časa. Medtem pa 29 drugih zaposlenih do nadaljnjega ostaja na čakanju, je dodala Valentijeva.

STA medtem še čaka uradne informacije Hotelov Cavtat. Uradno tako ni nobene informacije, ali bodo svoje objekte na portoroški destinaciji sploh odpirali. Valentijeva je ob tem navedla neformalno informacijo iz Hrvaške, da v času poletne sezone sploh ne bodo odprli svojih vrat. O tem so že v sredo poročali nekateri slovenski mediji.

Sindikalistka sicer pričakuje, da bodo v prihodnjih dneh vzpostavili komunikacijo z novim poslovodstvom, saj njihova poslovna politika ni jasna.

Zaradi težav hotela Metropol se je odprlo tudi vprašanje bližnje plaže, za čistočo in urejenost katere bi kot upravljavci morali poskrbeti. Neuradno so prav Hoteli Cavtat piranski občini predlagali sporazumno prekinitev pogodbe o upravljanju, samo plažo pa bo začelo tako urejati javno podjetje Okolje Piran.

Hoteli Cavtat so hotelski kompleks Metropol v Portorožu leta 2015 prevzeli od Hotelov Bernardin. V tem času so se pojavila številna negodovanja glede načina komunikacije z zaposlenimi in lokalnim okoljem. Sledila so tudi odpuščanja, nezadovoljstvo je bilo tudi glede skrbi novih lastnikov za del portoroške plaže, ki jim je bil zaupan.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.