Slovenija
57774 ogledov

Erika Žnidaršič: Bilo je huje, kot je bilo videti na ekranu

Printscreen
Egidij Kozjek metal in trgal papirje in se približeval voditeljici.

Kot smo poročali, se je v sinočnjem soočenju pred referendumom o drugem tiru se je zgodil incident zaradi je moral Egidija Kozjeka iz Stranke enakopravnih dežel, ki je zastopal stran, ki nasprotuje gradnji drugega tira, iz studia odpeljati varnostniki.

"Tale zmaj je požrl vsak dan deset slovenskih otrok in enega odraslega," je na soočenju o zakonu o drugem tiru govoril Kozjek in mahal s fotografijo Milana Kučana pred zmajem na ljubljanskem Zmajskem mostu.

Kot pojasnjujejo na TV Slovenija v izjavi za javnost, "udeleženec soočenja Egidij Kozjek kot predstavnik uradno prijavljenega organizatorja referendumske kampanje Stranke enakopravnih dežel ni spoštoval pravil, ki so jih udeležencem jasno predstavili pred samo oddajo in jih je na začetku oddaje še enkrat ponovila tudi voditeljica: da bodo v primeru nevsebinskih odgovorov, sovražnega ali žaljivega govora najprej opozorjeni, v primeru onemogočanja normalnega poteka oddaje pa bodo morali zapustiti studio."

Erika Žnidaršič: Bilo je huje, kot je bilo videti na ekranu

Egidij Kozjek tako ni upošteval opozoril voditeljice, v nadaljevanju pa je motil normalen potek oddaje z dvigovanjem glasu, metanjem in trganjem papirjev in približevanjem voditeljici, zato so ga varnostniki morali pospremiti iz studia, pri čemer se je upiral. Voditeljica oddaje Erika Žnidaršič je na svojem FB profilu zapisala: "Bilo se veliko hujse, kot je bilo videti na ekranu".

RTV Slovenija TV Slovenija: Pretep na soočenju o drugem tiru?

"Varnostniki ga niso pretepali"

"Varnostniki so pri tem ravnali strokovno, kar je potrdila tudi policija, ki smo jo takoj po incidentu poklicali in si je tudi pogledala posnetke s kamer, ki niso bile v neposrednem prenosu," pravijo na TV Slovenija in zanikajo namige Andreja Šiška, še enega od nasprotnikov drugega tira: "Ste normalni? Pa ne morete ga pretepati!"

Besede enega od udeležencev soočenja, da so varnostniki Kozjeka pretepli, ne držijo, tako sporočajo s TV Slovenija in dodajajo, da prav tako ne držijo tudi navedbe, da se je oddaja zaključila predčasno, nasprotno, oddaja je trajala predvidenih 105 minut.

Komentarjev 23
  • boogin1 11:59 23.september 2017.

    Problem vseh komentatorjev, na katere odločitev je vplivala nacionalna televizija je, da se ne odločajo po logiki, za zgled naj si vzamejo Stožice, TEŠ in druge projekte, ki so padle na breme davkoplačevalcev in potem se ne bo težko odločiti.

  • 1slovenka 10:45 23.september 2017.

    s konotacijo 25€ /reporter/,je na javno soočenje,na javno tv,lahko prišel,kdor je hotel.naj ne jamra

  • Jonathan Archer 00:43 23.september 2017.

    Jst bi tud bil z veseljem pospremljen iz studija z strani varnostnikov potem, ko bi voditeljico objel ter poljubil.... 😂😂😂