Slovenija
18 ogledov

Facebook nad prevarante

Telefon EPA
Facebook dodaja novo možnost opozarjanja uporabnikov pred prevaranti.

Družbeno omrežje Facebook omrežje se je odločilo, da bo opravilo s prevarantskimi in zavajujočimi zgodbami. Z včerajšnjo posodobitvijo imajo uporabniki možnost prijaviti prevarantska sporočila in oglase, ki se jim prikazujejo na časovnici. Facebook sporočil, ki jih bodo ljudje prijavljali, ne bo presojal in jih brisal.

Tako kot je že zdaj mogoče prijaviti vsiljena sporočila, bo po novem mogoče prijaviti tudi namerno zavajujoča sporočila, na primer "Zadenite doživljensko zalogo kave" ali "Shujšajte tako kot Angelina Jolie".

Facebook bo prijave upošteval pri nadaljnjem prikazovanju sporočil na časovnici - kot goljufive pa bo mogoče označiti sporočila s spletnimi povezavami, fotografijami in video posnetki. Novice in oglasi, ki jih bo prijavilo veliko število ljudi, pa bo Facebook v nadaljevanju tudi opremil z opozorilom, da so številni to sporočilo označili za prevaro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.