Slovenija
40 ogledov

Facebook začenja z nakazili denarja prijateljem

Facebook Facebook
Facebook je naznanil, da bodo uporabniki lahko že kaj kmalu svojim prijateljem znotraj Faceboook Messengerja nakazovali denar.

Lanske napovedi, da ima Facebook že pripravljeno zasnovo, ki bo uporabnikom omogočila plačevanje, so se izkazale za pravilne. Včeraj zvečer je namreč Facebook naznanil, da bodo ameriški uporabniki lahko že kaj kmalu svojim prijateljem znotraj Faceboook Messengerja nakazovali denar.

Facebook za posredovanje naj ne bi zaračunal provizije. Za nakazilo pa bo dovolj že pritisk ikone $ in znesek plačila, dodati pa boste morali tudi številko svoje Visa kreditne kartice ali Mastercard debetne kartice. Ob prvem nakazilu pa bo tudi vaš prijatelj moral Facebooku sporočiti številko svojega bančnega računa. Nakazilo naj bi se izvršilo v enem do treh delovnih dneh. 

Na Facebooku so ob razkritju nove funkcije zagotovili, da je storitev varna. Dodatno pa jo je mogoče zavarovati z vzpostavitvijo dodatne PIN kode, na napravah iOS pa tudi s Touch ID.

Facebook bo funkcijo v naslednjih mesecih najprej ponudili uporabnikom Združenih državah Amerike, dostopna pa bo uporabnikom platform Android in iOS naprav, pa tudi na namiznih računalnikih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.