Slovenija
16 ogledov

Od 541 šol le eni dovolili izjemo

Razred Shutterstock
Komisija. Pred pol osmo lahko začne le šola, ki ima pouk na sedmih lokacijah.

Izmed 541 osnovnih šol je ministrstvo le eni dovolilo, da pouk izvaja kot do zdaj. Za vse preostale velja prepoved začetka pouka pred pol osmo zjutraj.

Odgovorni so ravnatelji

Spremembe, ki začnejo veljati v ponedeljek, so razburile mnoge starše, ki menijo, da niso bili pravočasno obveščeni. Marsikje niso znani niti novi avtobusni redi. Ministrstvo za izobraževanje odgovarja, da so "ravnatelji tisti, ki se s prevozniki dogovorijo o organizaciji prevozov; to je v njihovi pristojnosti, prav tako pravočasno obveščanje staršev".

Izjem ne dovolijo

Ministrstvo je urnik spremenilo konec junija. "Vse več je bilo primerov, ko so šole iz različnih razlogov in v nasprotju s pedagoškimi načeli ob 7. uri ali pa celo že prej organizirale oblike dopolnilnega in dodatnega pouka, interesnih dejavnosti in celo pevskega zbora," odločitev, ki so ji nasprotovali številni ravnatelji, pojasnjujejo na ministrstvu. Za izjemo je zaprosilo 16 šol. Prošnje so zavrnili, razen šoli, ki bo zaradi gradnje novega objekta pouk letos izvajala na sedmih lokacijah.

Komentarjev 1
  • Alena 11:09 29.avgust 2012.

    verjetno se šole upirajo z razlogom...da bi lahko odšli ob 13. uri domov kuhat kosilo ! ne vem, kdaj bodo v šole uvedli obvezno prisotnost od 7:30 do 15:30