Slovenija
53 ogledov

Francu Pangerlu izkazali priznanje za življenjsko delo

Generalni vrh podjetnikov Celjski sejem
Na regionalnem vrhu podjetnikov Srednje in Jugovzhodne Evrope »300 najboljših« v Dubrovniku, ki ga je od 10. do 12. marca letos organiziral Mednarodni ekonomski forum Perspektive, so podelili prestižne nagrade in priznanja Ustvarjalci stoletja. Med prejemniki nagrade za življenjsko delo v podjetništvu z Zlato lento je tudi mag. Franc Pangerl, predsednik upravnega odbora družbe Celjski sejem d.d..

Franc Pangerl ob tem poudarja, da je priznanje sicer prejel osebno, a gre dejansko za rezultat vloženega truda celotnega kolektiva Celjskega sejma v zadnjih skoraj 30 letih.

»Priznanje mi pomeni veliko. Predvsem je pomembno, da sem ga dobil zunaj Slovenije. Da torej tudi zunaj Slovenije opazujejo kaj se dogaja in so pripravljeni dati priznanje za uspeh,« pravi Franc Pangerl, ki je že skoraj tri desetletja na čelu največje domače sejemske hiše Celjski sejem. Ta, kot je v obrazložitev nagrade za življenjsko delo v podjetništvu zapisal mednarodni komite foruma, pod njegovim vodstvom in z njegovo ekipo krepi svoj pomen v širši regiji. Franc Pangerl je upornik brez dlake na jeziku, ki si nenehno postavlja cilje, jih ovrednoti finančno in časovno, ter potem naredi vse, da jih tudi doseže.

Nagrade za življenjsko delo v podjetništvu z Zlato lento forum Perspektive podeljuje posameznikom, ki so v svoji poslovno - podjetniški karieri ustvarili posebne rezultate, ki so prispevali k razvoju skupnosti v kateri delajo in živijo, in ki so s svojim delom vzor drugim posameznikom, da s svojim delom, znanostjo in kreativnostjo nesebično prispevajo k razvoju in boljši prihodnosti celotne družbe. Gre za nagrado posameznikom, ki so v celotnem življenjskem obdobju ustvarjali dosežke.

Letošnji dobitniki nagrade za življenjsko delo so poleg mag. Franca Pangerla še: Stjepan Šafran, Metal Product - Hrvaška; Tomislav Čelebić, podjetje Čelebić - Črna gora; Slobodan Spasović, Cini Invest - Srbija; Faruk Širbegović, Širbegović Inženjering – BiH in Luciano Grossi, Olimpia GTG – Italija.

Na regionalnem vrhu 300 najboljših v Dubrovniku, ki so se ga udeležili podjetniki iz devetih držav, so podelili še nagrade posameznikom, podjetjem, organizacijam in institucijam, ki s svojim predanim delom prispevajo k razvoju podjetništva. Nagrado in priznanje Ustvarjalci stoletja za razvoj idej, inovacij in investicije v podjetništvu v Srednji in JV Evropi sta prejela BS Tele Solutions, Sarajevo - BiH in Univerza Educons, Sremska Kamenica - Srbija. 

Veliko nagrado in priznanje

Ustvarjalci stoletja za prispevek k promociji podjetništva so dobili: Put Gross, Bijelo Polje, Črna gora; 13. Jul Plantaže, Podgorica, Črna gora; Drenik, Beograd - Srbija;  Međimirska županija – Čakovec, Hrvaška; Krušik, Valjevo – Srbija; Cerovo, Bar - Črna gora; Aerodrom Nikola Tesla, Beograd – Srbija, Mercator International, Bijelo Polje - Črna gora ter dobio je novinar, urednik in publicist Ante Gavranović iz Zagreba. Posebnu nagrado v tej kategoriji je prejel prof. dr. Radmil Polenaković, Skopje - Makedonija. 

Nagrade in priznanja Ustvarjalci stoletja za prispevek k promociji podjetništva so dobili še: Energy Pellets, Delnice – Hrvaška; Markus, Valjevo – Srbija; Helvetia, Beograd – Srbija; Travel Boutique, Beograd – Srbija; Kabola, Buje – Hrvaška; Trade-Coco, Čitluk – BiH; Komot, Prizren – Kosovo; Proton Cable, Prizren – Kosovo; Nikšićanka, Nikšić – Črna gora; Poliklinika Dr. Vuksanović, Bar – Črna gora; Spin, Podgorica – Črna gora; Moja soba, Kraljevo – Srbija; Slovo, Beograd – Srbija; Ris, Kastav – Hrvaška; HD Evropska Konsalting Grupa, Beograd – Srbija; Dvokut-Ecro, Zagreb – Hrvatska; Pamark, Podgorica – Crna Gora; Marinetek NCP, Šibenik – Hrvaška; Dessert, Čačak – Srbija in Beauty Imagini, Beograd – Srbija.

20 let Mednarodnega ekonomskega foruma Perspektive

Mednarodni ekonomski forum Perspektive letos obeležuje 20. let obstoja. Forum je po besedah predsednika upravnega odbora Vinka M. Ćure nevladna organizacija, ki jo vodi šest predsednikov različnih organov. Glavni cilj foruma je promocija podjetništva in dobrih podjetnikov, saj so prepričani, da podjetništvo za splošni družbeni in gospodarski razvoj nima zamenjave. Brez podjetništva se ne moremo razvijati, brez podjetnih ljudi pa ni podjetništva oz. razvoja. Med ključnimi operativnimi nalogami za prihodnje obdobje v forumu navajajo organizacijo svetovnega kongresa podjetnikov pomladi 2018, na katerega želijo pritegniti več kot 2100 udeležencev iz 45 držav.