Slovenija
2286 ogledov

Gale z novo ovadbo nad Počivalška

Ivan Gale RTV SLO
Tokratni razlog je posel s podjetjem Acron.

Izpostavljeni uslužbenec zavoda za blagovne rezerve Ivan Gale je po poročanju spletnega portala Necenzurirano proti gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku vložil novo kazensko ovadbo. Tokratni razlog je posel s podjetjem Acron, pri katerem naj bi bila država oškodovana za najmanj 1,2 milijona evrov. Počivalšek meni, da gre za iskanje pozornosti.

V istem času, ko so dosegli dogovor z Acronom o dobavi mask tipa FFP2, primernih za uporabo v bolnišnicah, je imela država po navedbah portala na mizi ponudbi dveh drugih slovenskih podjetij. Ti sta bili pripravljeni maske dobaviti po nižjih cenah in v krajšem dobavnem roku. Toda gospodarsko ministrstvo je potrdilo posel z Acronom, ob tem pa zavrnilo izdajo soglasja k pogodbama z drugima dobaviteljema.

Respiratorne maske N95 Slovenija Afera maske: Pritiski so bili strašni, grožnje, izsiljevanje

Zato je Gale proti Počivalšku vložil kazensko ovadbo, v kateri mu očita storitev kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja. "Minister Počivalšek je še vedno na položaju ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo in vpliva na bistvene odločitve v državi. Začetek takojšnjih aktivnosti je v javnem interesu, saj obstaja izjemno velika verjetnost nesmotrne porabe javnih sredstev tudi v bodoče," je v ovadbi zapisal Gale.

Tarča Soočenje Gale - Počivalšek Slovenija Zdravnik Knafelj: Ventilatorji za bolnike s covid-19 niso primerni

Na ovadbo se je po navedbah portala že odzval tudi Počivalšek. Kot je dejal, "serijskega vlaganja kazenskih ovadb" Galetu nima nihče pravice odrekati, a je vprašljiv njihov namen. "Ker je gospod Gale pri postopkih zaščitne opreme aktivno sodeloval in jih ni spremljal od daleč, saj je njegov podpis na mnogih dokumentih, bi moral - če je slutil, da so postopki, ki jih je vodil Zavod RS za blagovne rezerve, na katerem je zaposlen, domnevno nezakoniti - to naznaniti že takrat, ko se je o njih odločalo," je prepričan.

Ljudje me sprašujejo, zakaj vlagam ovadbe in o tem obveščam medije. Zato, ker v zgodovini naše države še ni bilo takih...

Objavil/a Ivan Gale dne Petek, 28. avgust 2020

"Tega, da svoje občutke, vtise in slutnje razglaša za nazaj ter ob špekulaciji morebitnega razpleta dogodkov in njegovega vpliva na politični prostor, v katerega gospod Gale vstopa, pa ne morem razumeti drugače kot iskanje pozornosti," je dodal.

Jelko Kacin Slovenija Tako je Kacin odgovoril na očitke o neuporabnih respiratorjih

Gale je Počivalška ovadil že v začetku meseca, ko mu je očital negospodarno rabo javnih sredstev ob večmilijonskem poslu za dobavo zaščitnih mask s podjetjem Hmezad TMT. Takrat je ovadil tudi direktorja zavoda za blagovne rezerve Tomija Rumpfa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 14:38 29.avgust 2020.

    Dodatek za kretene: "Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za vse večne čase prepovedano delovanja v politiki, se bo to dogajalo tudi v bodoče. Delovanje v politiki ...prikaži več je potrebno prepovedati tudi nesposobnim politikom kruhoborcem, politikom, ki izstopijo iz stranke, se presedejo med neodvisne in politikom, ki v posmeh volilcem zaradi škodljivih odločitev z nasmehom sprejemajo politično odgovornost." …

  • bogdan76 06:49 29.avgust 2020.

    Sebo tudi Gale ispev in Pivčeva najdite druge teme.

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 22:21 28.avgust 2020.

    levičarji, dajte že najti kakšno karizmatično osebnost in ne tega kvazimoda. celo krambergerjeva opica bi dobila več glasov. v začetku vam je bilo verjetno zanimivo, sedaj pa ima cela slovenija tega vaškega ljigavca že poln kurac.