Slovenija
21 ogledov

Gasilci še na požariščih

Požar na Trstelju Anže Petkovšek
Gasilci ostajajo na požariščih vseh treh večjih požarov, ki so izbruhnili v zadnjih dneh.

Potem ko jim je v ponedeljek uspelo pogasiti požar na Trstelju ter omejiti požara pri Škofji Loki in na območju Velikega Rogatca v Občini Luče, se je slednji pozno popoldne znova razširil. Gasilci tako čez noč ostajajo na vseh lokacijah.

Požar v Občini Luče se je v ponedeljek pozno popoldne zaradi vetra znova razširil. Po zadnji oceni se razteza na območju od 20 do 25 hektarjev, širše na tem območju je tudi veliko dima. Da bi preprečili nadaljnje širjenje požara, so zaprosili še za tretji helikopter.

Gibanje na tem območju je nevarno zaradi dima in krušenja kamenja. Gasilci opozarjajo občane, naj ne hodijo na območje Velikega Rogatca in Lepenatke, saj tam s svojo prisotnostjo ovirajo intervencijo in se izpostavljajo nevarnosti.

Ogled kriminalistov danes

Medtem je gasilcem v ponedeljek uspelo omejiti požar, ki je izbruhnil v Studorju v Gorenji vasi pri Škofji Loki. Zagoreli so trije, štirje hektarji podrasti v gozdu, vzrok požara pa še ni znan. Kriminalisti bodo ogled kraja začeli predvidoma danes.

Gasilcem pa je v ponedeljek uspelo v celoti pogasiti požara na Trstelju, ki je izbruhnil v nedeljo v jutranjih urah in zajel okrog 50 hektarjev površin. Razmere na pogorišču bodo še nekaj prihodnjih dni spremljale lokalne straže. Požarišče na Trstelju so si ogledali tudi kriminalistični tehniki, a vzroka niso mogli ugotoviti.

Italijani bili uspešni

V ponedeljek pozno popoldne je Sloveniji pretil požar na italijanski strani, ki se je bližal Opatjemu selu. Italijanski gasilci so zvečer požar s pomočjo letala in helikopterja pogasili približno 200 metrov pred slovensko mejo.

Na območju Občine Hrpelje-Kozina, natančneje med Kozino in naseljem Klanec pri Kozini, je sicer v zadnjih desetih dneh zagorelo kar sedem manjših travniških požarov, čeprav je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja. Tudi vzrok teh požarov policisti še preiskujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.