Slovenija
21 ogledov

Gladina vode na Planinskem polju se zvišuje

Planinsko polje Saša Despot
Agencija za okolje opozarja, da se je višina vode na Planinskem polju v zadnjih 24 urah zvišala za osem centimetrov, danes in v soboto pa se vodostaj lahko še nekoliko poviša.

Danes bo sicer večinoma suho vreme, v soboto pa se bodo znova začele pojavljati padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 metrov.

Ljubljanica poplavlja na območjih pogostih poplav in upada, morje pa je danes zjutraj med 7.30 in 8.30 poplavilo najnižje dele obale.

Meja sneženja na okoli 500 metri

Meja sneženja bo med 400 in 600 metri nadmorske višine. Do nedelje zvečer lahko zapade od pet do deset centimetrov snega, malo več morda le na Pohorju in v vzhodnih Karavankah.

Snega je sicer v tem tednu največ zapadlo predvsem v visokogorju Julijcev in Karavank, snežilo je tudi do nekaterih dolin. Pojavljal se je tudi žled v nadmorskih višinah med 700 in 1500 metri. V četrtek popoldne so padavine postopno ponehale.

Trenutno je na nadmorski višini 2.500 metrov v Julijskih Alpah do okoli 130 centimetrov snega, na 1.500 metrov pa okoli 30 centimetrov. Sneg leži tudi v Gornjesavski dolini, kjer ga je do deset centimetrov. Drugod v gorah pa je na 1.500 metrov nadmorske višine večinoma kopno.

Komentarjev 1
  • ennanova 12:00 05.december 2014.

    Vremenski rekordi in veliki izzivTe dni so na primer zabeležili najtoplejše decembrsko jutro na slovenski Obali, odkar merijo temperaturo; temperatura zraka je dosegla skoraj neverjetnih dvajset stopinj, kolikor jih po navadi doseže sredi julija. V istem času je nad ...prikaži več Arktiko temperatura blizu ničle, namesto da bi bila kakih …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1998-vremenski-rekordi-in-veliki-izziv