Slovenija > Jaz poročam
20 ogledov

"Gre za siamskega piščančka"

Štirinožni piščanček
1/2
Bralka Žurnal24
Bralka nam je poslala fotografijo piščančka s štirimi nogami. Priznani slovenski strokovnjak na tem področju nam je dejal, da gre za "siamskega" piščančka.

"Piščanček je star en mesec. Dve nogici ima tako kot ostali, še dve pa sta mu zrasli zadaj. Kot kaže, ga ne motijo prav veliko, saj so malce vzdignjene od tal. Drugi piščančki sploh ne opazijo, da je drugačen," je dejala bralka in dodala, da se je takšen piščanček na njeni kmetiji zvalil prvič.

Da gre za redek primer, je potrdil tudi tiskovni predstavnik Perutnine Ptuj Joco Tarbuk: "Takšnega primera v naši proizvodnji še nismo zabeležili. To je izjemna redkost."

"Gre za siamskega piščančka"

Za mnenje o štirinožnem piščančku smo vprašali tudi priznanega slovenskega strokovnjaka in sodnika za ocenjevanje perutnine in edinega Slovenca, ki je s perutnino osvojil naslov evropskega prvaka, najvišje nagrade na področju gojenja malih žival Staneta Korošca iz Orehovelj pri Kranju. Za zurnal24.si je povedal, zakaj je prišlo do tako redkega pojava.

"Kot kaže, je bil en jajček, notri pa dva rumenjaka, oba oplojena. To je podobno kot pri siamskih dvojčkih. Nogice so zrasle ven, ostalo pa je zaraščeno skupaj v notranjosti. Lahko ima piščanček tudi dve srci, lahko enega, odvisno od tega, kako se je vse skupaj razvijalo."

Če imate tudi vi kakšno zanimivo fotografijo ali zgodbo, nam jo lahko pošljete prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.