Slovenija
8 ogledov

"Glavnina padavin je že mimo"

Dež Shutterstock
Po besedah meteorologa je glavnina padavin že mimo. Dopoldne bodo še nevihte.

Agencija RS za okolje opozarja, da do noči na petek pričakujemo predvsem v zahodni Sloveniji obilne padavine. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo predvidoma padlo še od 50 do 100, krajevno pa v Posočju in južnem predgorju Julijskih Alp do 150 litrov dežja na kvadratni meter.

"Glavnina padavin je že mimo. V Bovcu je v zadnjih 24 urah padlo 150 litrov dežja, na Rudnem polju 100, v Lescah pa 65 litrov. Dopoldne bodo še plohe in nevihte," je dejal dežurni meteorolog na Arso.

Tudi konec tedna bo deževen

Jutri bo v severnih krajih sprva še deloma jasno, drugod se bo od juga oblačnost spet povečala. Sredi dneva in popoldne bo dež zajel večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, ob morju 19, najvišje dnevne od 16 do 22 stopinj C.

"Konec tedna bo nestanoviten, malo sonca, malo dežja. Sobota bo lepša od nedelje. Pričakujemo pa lahko okoli 20 stopinj." V soboto bo spremenljivo oblačno, možne bodo posamezne plohe. V nedeljo bo večinoma oblačno in deževno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.