Slovenija
645 ogledov

Goljuf izkorišča ugled Radia Ognjišče

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, Evro, finance, placevanje, foto: Bostjan T
1/2
Boštjan Tacol
Goljuf, ki s predstavljanjem za sodelavca Radia Ognjišče išče po Ljubljani denar, ni sodelavec Radia Ognjišče, so objavili na spletni strani radia.

"Več poslušalcev nas je obvestilo, da se na območju Ljubljane spet potika goljuf, ki pripoveduje lažno zgodbo in od sočutnih ljudi izvablja denar. Predstavlja se kot sodelavec Radia Ognjišče in doda zgodbo, s katero skuša prepričati žrtve, da mu posodijo določeno vsoto. Običajno pove, da mu je pajek odpeljal avto, v katerem ima vse dokumente, denar in telefon in prosi za denar, da bi se lahko odpeljal po avto. Od darovalca poleg denarja vzame tudi telefonsko številko in naslov ter obljubi, da ga bo takoj vrnil. Na Radiu Ognjišče vas za konkretne primere opozarjamo, da gre za goljufe, ki izrabljajo ime radia in imena sodelavcev in da temu ne nasedate," so objavili na spletni strani Radia Ognjišče. 

Nataša Pučko s policijske uprave Ljubljana je svetovala, naj ljudje premislijo, ali mu lahko pomagajo na kak drug način, na primer, da bi oni s svojega telefona poklicali njegove znance ali prijatelje, ki bi mu prinesli denar. Dodaja, da naj si ljudje zapomnijo videz osebe in kje je bil dogodek, saj lahko v primeru, da je kraj pod videonadzorom, policija pridobi posnetek. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.