Slovenija
62 ogledov

Gorenaku očitajo, da je prijavil preveč premoženja

Slovenija 07.02.12, DZ, predstavitev kandidata za ministra, Vinko Gorenak, foto: Žurnal24 main
Poslanec Vinko Gorenak se čudi, da je KPK po štirih letih ugotovil neskladnost glede njegovega avtodoma. Urad je zmedlo, ker ni napisan na Gorenaka.

Vinko Gorenak (SDS) je v svojem blogu zapisal, da so ga s Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) v zadnjih dneh obvestili o "neskladnosti" pri pregledu njegovega premoženja. Tako naj bi januarja 2012 Gorenak v prijavi premoženja navedel, da ima avtodom v vrednosti 37.000 evrov, a da so sedaj v uradnih evidencah ugotovili, da ni bil nikoli lastnik avtodoma. 

Gorenak se sprašuje, zakaj je organ kar štiri leta potreboval za to ugotovitev. Avtodom je po lastnih navedbah kupil s skupnimi prihranki s svojo ženo, kot lastnica pa je navedena soproga.

Kot dodaja Gorenak, trenutni zakon o integriteti in preprečevanju korupcije po njegovem legalno omogoča, da bi KPK v tem primeru poslal prazen obrazec za prijavo premoženja, a da tega kot "resen in povprečen" zavezanec za poročanje KPK ni storil in je prijavil tudi premoženje, ki uradno ni zapisano nanj. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:08 10.april 2016.

    Z Zokijem se je obračunaval če njega šteješ za levega. Čeprav naši "levičarji" so itak v resnic sredinarji. Sploh SMC ki v zadnjico leze kapitalu. Že tri večje negativne spremembe za navadne državljane so naredil v korist korporacijam. Tud idejo ...prikaži večjo da bi pravico do vode bolj opredelil v ustavi so probal uničit. Ampak dobro..važn da desničarji zdajšnjo koalicijo vidijo kot "levičarsko" čeprav ni ne bu ne mu. Nimajo niti dobrih vrlin desnice niti dobrih vrlih levice..

  • Ferluci 20:15 09.april 2016.

    Namen ustanovitve KPK je bila le za obračun drugače mislečih, nikoli za blatenje ali obračunavanje levih strank.

  • macola 15:16 09.april 2016.

    ....spet novica, ki to ni....pa dajte žurnalovci že začet delat, al pa zaprite "štarcuno"....namig: opankar je že pred leti plačeval večji obrok kredita Banki Koper, kot je njegova županska plača.....bo šlo?