Slovenija
199 ogledov

Gostinka bo družbenokoristna

Slovenija 20.02.14, sodba, gostinka stanka ribic, bostjan tramte, goljufije, dol Žurnal24 main
Stanki Ribič, obsojeni goljufije, ne bo treba za dve leti v zapor.

Nekaznovanost, dva nepreskrbljena otroka, za katera skrbi kot samohranilka, redno delo in delno poplačilo upnikov so razlogi, zaradi katerih je sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek gostinki Stanki Ribič dveletno zaporno kazen, na katero je bila obsojena, prekvalificirala v delo v splošno korist.

"Zainvestirala se je"

Tako je predlagala njena zagovornica Marija Vrisk, saj meni, da Ribičeva, ki je imela v Krškem tri lokale in na koncu ni več plačevala ne delavcem ne dobaviteljem, ni imela namena goljufati, ampak se je zainvestirala, nato pa jo je prehitela kriza.

Sostorilstvo

Ribičeva naj bi poslovno goljufala tudi v sostorilstvu z Boštjanom Tramtetom, s katerim sta skupaj ustanovila diskoteko Studio Bost. Krivdo je priznala tudi v tem primeru, Tramte pa ne, zato mu bodo sodili posebej.

Poplačala del dolgov

Ribičeva, ki upnikom dolguje okrog 140.000 evrov, je pred priznanjem krivde poravnala del dolgov delavcem, ki jim v zadnjem obdobju ni več plačevala ne plač ne prispevkov. Sodišče je za tri upnike priznalo premoženjskopravni zahtevek v višini 15.000 evrov, vsi drugi upniki in zaposlene delavke pa so napoteni na pravdo.

Ribičeva mora plačati še 750 evrov stroškov postopka in sodno takso, družbenokoristno delo v višini 480 ur pa mora opraviti v roku enega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.