Slovenija
21 ogledov

Gradil bo brez dovoljenj

"Kompleks sanitarij bom zgradil tudi brez dovoljenj občine ali države," pravi En Žurnal24 main
Marinvest napoveduje tožbe zoper izolsko občino, če občina ne bo umaknila tožbe zoper gradbeno dovoljenje za izgradnjo pomola B, ki ga je izolska občina vložila leta 2002.

"Zaradi zasebnih interesov določenih posameznikov so podjetju Marinvest onemogočili gradnjo pomola B v Izoli. Zdaj bomo uporabili vsa pravna sredstva, sam pa bom zgradil kompleks sanitarij tudi brez dovoljenj države ali občine," je v četrtek napovedal Enrico Galassi, direktor podjetja Marinvest. Ta je občini poslal zahtevek, da umakne tožbo zoper gradbeno dovoljenje za izgradnjo pomola B, ki ga je izolska občina vložila leta 2002. "Čeprav je pred tem pomagala podjetju Marinvest pridobiti lokacijsko dovoljenje, je Breda Pečan nato sama vložila pritožbo zoper gradbeno dovoljenje, trdeč, da Marinvest nima pravice graditi pomola B," meni Emil Mozetič, odvetnik družbe Marinvest, ki je prav tako vložilo odškodninski zahtevek v vrednosti 2,4 milijona evrov zaradi škode, ki naj bi jo pri tem utrpelo. Marinvest je izolski občini rok za odgovor na zahtevek postavil do srede. Izolska občina pa je že sporočila, da se bo na napovedane tožbe odzvala takrat, ko jih bo prejela, glede zahtevka za umik tožbe zoper gradbeno dovoljenje pa bo ravnala v skladu z zakoni in interesi občine Izola.

Ne plačujejo dajatev
Breda Pečan pa odgovarja, da podjetje Marinvest ni dobilo gradbenega dovoljenja, ker nima sklenjene koncesije za upravljanje z morsko površino v izolskem akvatoriju. "Ko je bil čas za sklenitev koncesijske pogodbe z občino, je Marinvest poskrbel, da občinski svet ni potrdil pogodbe. Prav tako pa niso plačali nobenih koncesijskih dajatev od prvega dne, ko so začeli tržiti priveze," pravi Pečanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.