Slovenija
36 ogledov

Gumarstvo vleče Savin voz

(Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Poslovna skupina Sava. V dejavnosti gumarstvo poslujejo bolje kot lani. Kupca za delež v Abanki še ni.

Za več kot 50-odstotni delež, ki ga ima družba Sava skupaj s konzorcijem preostalih družb v Abanki, še niso našli kupca, je pa, kot je včeraj povedala Tadeja Kuhar, vodja odnosov z javnostmi v Savi, d. d., zanimanje zanj tako med slovenskimi kot tujimi potencialnimi kupci.

18-odstotno povečanje prodaje so v primerjavi z istim obdobjem lani imeli v gumarstvu, v dejavnosti turizem pa je ta večja za šest odstotkov.

 

Letošnje poslovanje je boljše od lanskega, saj so družbe Poslovne skupine Sava (PSS) v prvih štirih mesecih ustvarile za slabih 45 milijonov evrov poslovnih prihodkov, kar je za 21 odstotkov več kot v istem obdobju lani, prihodkov od prodaje pa za slabih 43 milijonov evrov.

Oslabitev finančnih naložb
V letošnjih prvih treh mesecih so v družbah PSS imeli za dobrih 24 milijonov evrov izgube pred davki, na kar so vplivale predvsem oslabitve finančnih naložb v višini 26,6 milijona evrov.

Nova štiričlanska uprava, ki je mandat nastopila konec marca, si prizadeva predvsem zmanjšati izgubo, kar naj bi dosegli tudi s prodajo premoženja, in za krepitev denarnega toka, med drugim z dezinvestiranjem finančnih naložb.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.