Slovenija
23 ogledov

Hitrejša obravnava pacientov

Bolnišnica Istockphotos
Urgentni center. Evropa odobrila milijone za njegovo gradnjo.

Za urgentni center v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj več kot polovico vrednosti celotne investicije, ki znaša dobrih 14 milijonov evrov.

Manj smrti in invalidnosti

Bolnikov po mnenja zdravnikov ne bodo več prevažali od ambulante do ambulante in tako izgubljali dragoceni čas do ustrezne odločitve in zdravljenja, ampak bodo zdravniki specialisti prihajali k bolniku v sodoben urgentni center. “Obenem se v povprečju za 12 minut skrajšuje dostopni čas pacienta za pot, ki jo zdaj opravi med Zdravstvenim domom Maribor in UKC Maribor, kar občutno vpliva na možnost preživetja življenjsko najbolj ogroženih,” so sporočili z gospodarskega ministrstva, kjer so prižgali zeleno luč za gradnjo.

Kot so dodali, se “z izboljšano kakovostjo, dostopnostjo in hitrejšo obravnavo nujnih akutnih stanj predvideva, da bo realizacija projekta omogočila ohranitev deset življenj na leto in preprečitev osmih primerov trajne invalidnosti”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.