Slovenija
38048 ogledov

Hladno bo, snežilo bo precej nizko

Velika Planina sneg Velika planina
Kakšno vreme nas čaka?

Vremenoslovci za vzhodno Slovenijo za danes napovedujejo povečini sončno vreme, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. "Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo, popoldne lahko nastane tudi kakšna nevihta," pišejo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22, ob morju ter v vzhodnih krajih od 23 do 26 stopinj Celzija."

Ponoči se bo dež od severozahoda okrepil in razširil na vso Slovenijo, sprva bodo vmes tudi nevihte z močnejšimi nalivi. "Na Primorskem bo proti jutru zapihala šibka do zmerna burja," pišejo pri Arso. "Najnižje jutranje temperature bodo okoli 10, ob morju okoli 16 stopinj."

Kanin Vreme Slovenija Na Kaninu je sneg! vreme dež dežnik Obeti Slovenija V gorah zapadlo četrt metra snega

Jutri bo oblačno, tu in tam bo občasno rahlo deževalo, burja na Primorskem bo zvečer ponehala. "Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija," pišejo pri Arso. "V noči na soboto se bodo padavine od jugozahoda spet okrepile."

V soboto in nedeljo bo po napovedih meteorologov prevladovalo oblačno vreme. "Občasno bodo še padavine, deloma nevihte," pišejo pri Arso. "V soboto bo več dežja v zahodnih in južnih krajih, v nedeljo pa na vzhodu države."

V ponedeljek in torek bodo naši kraji še pod vplivom višinskih jugozahodnih vetrov, od srede naprej pa se bo smer vetra v višinah obrnila na severno do severozahodno.

"V ponedeljek dopoldne bo dež od zahoda spet zajel vso Slovenijo in na vzhodu ponehal šele v torek popoldne," pišejo pri Agenciji. "Od srede do sobote kaže na večinoma suho vreme. Jutra bodo sveža, dnevne temperature pa tudi večinoma pod 20 stopinjami."

Po napovedi meteorologa Gregorja skoka iz Ciklona.si se bo meja sneženja v nedeljo in ponedeljek spuščala. "V ponedeljek bo lahko snežilo tja do 1500 metrov nadmorske višine," ocenjuje. To pomeni, da bi sneg lahko zapadel npr. na Veliki Planini ali na Krvavcu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3