Slovenija
555 ogledov

Hoferjev med je neoporečen

Med
Raziskave so pokazale, da med ni neskladen s predpisi in zahtevami.

Ugotovitve raziskave kakovosti medu, zajete v Poročilu o nadzoru medu v letu 2018, ki je bilo dne, 8. 5. 2018, objavljeno na
uradni spletni strani Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), so navajale, da so v Hoferjevem Cvetličnem medu Grandessa 500 g prisotni tuji sladkorji in je med posledično neskladen s predpisi in zahtevami.

Ob ponovnem in natančnem pregledu kakovosti s strani podjetja in UVHVVR je bilo ugotovljeno, da je med skladen z vsemi predpisi in zahtevami. Upravni postopek UVHVVR je tako ustavljen, umaknjene količine medu pa bodo v nadaljevanju spet uvrščene v prodajo. 
Obvestilo o rezultatih dodatnega preverjanja Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je na voljo tukaj.

Ponovno analizo je na zahtevo podjetja opravil tudi laboratorij, ki je v začetku ugotovil neskladja. Pri ponovnem preverjanju neskladij niso ugotovili. Dodatno so pristojne oblasti v Avstriji nadzor opravile tudi pri proizvajalcu in tudi na tem mestu niso ugotovili suma potvorbe omenjenega medu. Ponovni natančen pregled s strani UVHVVR je tako pokazal, da je vzorec skladen z vsemi predpisi in zahtevami.

"Komuniciranje Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bilo tako preuranjeno, saj preiskava še ni bila zaključena. Sporočila, ki so bila s strani Uprave posredovana medijem, tako še niso bila dokončna, s tem pa so bili naši kupci žal obveščeni o nepravilnih informacijah," še dodajajo v Hoferju. Podjetje ima strog notranji nadzor kakovosti, kriteriji pa so pogosto celo strožji kot to določa nacionalna zakonodaja ali strogi evropski in drugi predpisi, zatrjujejo v Hoferju. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • mph 09:05 08.junij 2018.

    Postopek je ustavljen ..... kdo pa bo zdaj ODGOVARJAL za POSLOVNO ŠKODO, ki jo je povzročilo napačno informiranje? Ljudem bolj ostane vedno v spominu, da je "nekaj" bilo narobe v povezavi s Hoferjem, preklice redko kdo vidi, verjetno tudi človeška narava taka.