Slovenija
35 ogledov

Inšpektor le po nemško

Inšpektor mora znati le nemško Žurnal24 main
Nenavadno. Za funkcijo glavnega inšpektorja dovolj le osnovno znanje nemščine.

Kadrovanje. Razpis za glavnega inšpektorja za delo je nekomu pisan na kožo, je prepričana bralka. Za omenjeni položaj je med drugim namreč zahtevano znanje nemškega in ne angleškega jezika, pa še to le osnovna raven.

Pravnik ali tehnik
Na vprašanje Žurnala24, zakaj je zahtevana prav osnovna raven nemškega jezika, so na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve odgovorili, da je tako pač zapisano v aktu o sistematizaciji delovnih mest. Zakaj tega niso spremenili, nam niso pojasnili, so pa povedali, da so v aktu tokrat spremenili izobrazbene pogoje – prvi mož inšpektorata za delo bo lahko imel pravno izobrazbo ali po novem izobrazbo tehnične smeri, češ da se bo tako na razpis lahko prijavilo več kandidatov.

"To so osebne odločitve!”
Inšpektorat za delo ni dolžan in ne namerava komentirati osebnih odločitev, kot je prijava na razpis delovnega mesta,” pa so nam odgovorili z inšpektorata, ko smo od njih želeli izvedeti, ali se bo zdajšnji v. d. glavnega inšpektorja za delo Boris Ružič prijavil na razpis, pa tudi, ali morda govori nemško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.