Slovenija
101 ogledov

Iz Rimskih term v Primorje

Marjana Novak Žurnal24 main
Včeraj je z mesta direktorice Rimskih term odstopila Marjana Novak, so za STA povedali v družbi. Novakova bo v petek prevzela vodenje Primorja.

Po pisanju današnjega Dnevnika Marjani Novak ni uspelo prepričati sindikata bank pod vodstvom Nove Ljubljanske banke (NLB), da termam zniža obrestno mero za 20 milijonov evrov posojila. Zato je propadla že potrjena dokapitalizacija Rimskih term v višini 2,5 milijona evrov. Omenjeni denar bi družba, ki zaposluje 54 delavcev, potrebovala za normalno tekoče poslovanje, vlada, ki je družbenik v podjetju, pa je dokapitalizacijo potrdila.

Povečanju osnovnega kapitala so nasprotovali v NLB, zreškem Uniorju in Triglav Naložbah, ki po navedbah Dnevnika obvladujejo slabo tretjino Rimskih term. Čeprav so družbe obljubile, denarja niso vplačale. Denar so vplačali le državni PDP, Telekom Slovenije, Nova Kreditna banka Maribor, vendar je to zadoščalo za pokritje le polovice pričakovanih vplačil.

Iz NLB so za STA sporočili, da so kot šestodstotni lastniki Rimskih term doslej že trikrat sodelovali pri dokapitalizaciji družbe. Podprli so tudi zadnjo dokapitalizacijo, vendar so hkrati nakazali, da to ne pomeni, da bodo v njej tudi sodelovali. Sestavni del finančne konstrukcije izgradnje Rimskih term pa je bilo tudi črpanje nepovratnih sredstev evropskih skladov.

Komentarjev 3
  • VERITA 23:34 12.oktober 2011.

    Mogoče gre pa v POZITIVNO SLOVENIJO? HA,HA,HA,HA.......

  • smito23 19:47 12.oktober 2011.

    V Rimskih Toplicah imajo baje že dva dni praznovanje v čast, ker se je ta grobarka zdraviliškega turizma končno spokala iz Rimskih!Zbogom Marjana, ne vrni se nikdar več!PS: sožalje zaposlenim v Primorju - v vašo ...prikaži več hišo se je pravkar vselil Satan!

  • izRODEk 19:46 12.oktober 2011.

    ta baba hudičeva je kadrirala svoje prijatelje, zraven pa ji je pomagal lokalni šerif, alfa samec NSi, ki je z njeno pomočjo zaposlil svoje otroke (ima jih toliko kot povprečna šiptarska družina), ostalo so pa v kraju samo gledali, kaj ...prikaži večj se tam gor dogaja. jaz menim, da gre tukaj za NSi mafijo...