Slovenija
19 ogledov

Izbrali pred razpisom?

Gorenjska občina Iztok Golob
Anonimka: Pogoji kranjske uprave v javnem naročilu omejujejo konkurenco.

Kranj. “Obstaja utemeljen sum, da si je kranjska občinska oblast dovolila izbrati izvajalca storitev varovanja premoženja za objekte v občinski lasti, še preden se je postopek izbora izvajalca sploh zaključil,” piše v anonimnem pismu, ki smo ga prejeli v uredništvo.

Sporna garancija

“Prijava na razpis je pod spornimi razpisnimi pogoji možna največ trem zasebnovarnostnim podjetjem v državi,” opozarja avtor anonimke, pri čemer se mu zdi najspornejša zavarovalna polica za milijon evrov. “S tem kriterijem je avtomatsko izločena večina varnostnih družb,” je prepričan. V kabinetu župana Mohorja Bogataja odgovarjajo, da ta pogoj velja zato, “ker je vrednost varovanega premoženja Mestne občine Kranj bistveno večja od vrednosti milijon evrov”.

Daljša doba naročila

“Drugo, kar je zelo neobičajno, je to, da se javno naročilo oddaja za pet let, praksa javnega naročanja pa priporoča največ triletno obdobje,” navaja avtor anonimke. V kabinetu župana odgovarjajo, da zakon o javnem naročanju trajanja pogodbe, ki se sklepa na podlagi izvedenega javnega naročila, ne omejuje, “niti to ni praksa. Gre za odločitev naročnika.”

“Kdo bo imel korist?”

“Z veliko verjetnostjo sklepamo, da se bosta na razpis prijavili družbi G4 in Sintal, izbran pa bo ponudnik G4 Securitas,” sklepa avtor anonimke in se sprašuje, kdo bo imel od tega največjo korist. Na občini so prepričani, da je razpisna dokumentacija nediskriminatorna do ponudnikov in nikakor ne omejuje konkurence.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.