Slovenija
17 ogledov

Izhodišča za pogovor že jasna

benčina, podgoršek, cinkarna Gregor Katič
Sestanek uprave Cinkarne Celje s civilno iniciativo prihodnji petek.

"Mi smo že dali karte na mizo, nimamo česa skrivati. Vedo, kakšno je naše prepričanje glede onesnaževanja, in zahtevamo pojasnila," je glede sestanka z upravo Cinkarne Celje, ki bo 6. aprila, za Žurnal24 pojasnil Boris Šuštar, koordinator Civilnih iniciativ Celja.

Zanikali kanadske izsledke

Iniciativa že nekaj časa opozarja na nevarno onesnaževanje okolja, ki naj bi ga povzročala cinkarna. Nedavno je javnost obvestila o izsledkih kanadskih strokovnjakov, ki so v vzorcih odpadkov iz Celja odkrili talij, ki lahko resno ogrozi zdravje ljudi. V cinkarni so to zanikali in s svojimi izsledki nasprotovali. Takrat je vodstvo cinkarne iniciativo pozvalo na skupni sestanek, na katerem bi se dogovorili o sodelovanju in imenovanju neodvisnih strokovnjakov.

Vztrajajo pri neodvisnih

Uprava je civilno javnost povabila na sestanek prihodnji petek. "Tudi tokrat bomo vztrajali pri imenovanju neodvisnih strokovnjakov Cvetke Ribarič Lasnik in Tomaža Ogrina. Če se nam ne bo uspelo dogovoriti in nas ne bodo imeli za enakovredne in verodostojne partnerje, ne bomo obupali, ampak bomo nadaljevali svoje delo in ozaveščanje javnosti," je dodal Šuštar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.