Slovenija
29 ogledov

Izleti zanje predragi

Uživanje na križarki. Barbara Milavec
Obisk. V Postojnski jami in Lipici z izplenom gostov s potniških ladij razočarani.

Nad obiskom gostov z ladij za križarjenje smo zelo razočarani. Mogoče smo pri načrtih nekoliko spregledali strukturo. Le s prestižnejših ladij pride na izlet okrog deset odstotkov gostov, sicer pa bistveno manj,” je povedal Marjan Batagelj, direktor Postojnske jame.

Pričakovali so, da bi od okrog 120 tisoč gostov, kolikor naj bi jih letos skupno prišlo v Koper, v jamo prišla vsaj desetina, a za zdaj kaže slabo.

Igor Blažina, pomočnik direktorja, nam je dejal, da so se ladjarjem predstavili že na sejmu v Miamiju, da so v katalogih portoroške agencije Atlas Express, ki ekskluzivno trži izlete na ladjah, in da imajo tako kot Lipica na potniškem terminalu svojo stojnico, a je goste težko pritegniti.

Preveč izletov

Bogdan Capuder, pomočnik direktorja za marketing in prodajo v Lipici, ugotavlja, da je ponudba izletov prevelika, zato se “top” destinacije v njej izgubijo. Tudi sam ocenjuje, da so cene izletov, ki jih trži agencija, previsoke. Ogled Lipice in Ljubljane (možen je le paket) stane več kot 90 evrov.

Kdor je plačal 500 evrov za ves teden, si ne more privoščiti, da bi šel v vsakem pristanišču še na izlet,” je opozoril. “Predlagali smo že, da bi se Lipica tržila skupaj s Postojnsko jamo – oboji smo bili pripravljeni znižati ceno, a dogovora še nismo dosegli,” je dodal.

Največ Koper

V Kopru pa so zadovoljni. Jana Tolja, svetovalka koprskega župana, je povedala, da bo koprsko gospodarstvo (zlasti gostinski in trgovski lokali) od gostov in posadke letos iztržilo okrog šest milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.