Slovenija
8 ogledov

Izpustili še devet protestnikov

protest Maribor Nino Verdnik
V priporu po tretji mariborski vstaji ostaja še 13 protestnikov. Vse več tudi tistih, ki menijo, da bi moral Kangler znova kandidirati za župana.

Pred nekaj dnevi je na Facebooku zaživela skupina, ki meni, da bi moral mariborski župan Franc Kangler znova kandidirati za župana.

Do zdaj se je v njej zbralo dobrih 2.000 podpornikov te ideje. Na zidu skupine naštevajo, kaj vse dobrega je Kangler storil za mestno občino. "Na strani se zbiramo Mariborčani, ki se ne strinjamo z razčlovečenjem, ki smo mu priča v našem mestu. Tudi MI SMO MARIBOR, ki misli drugače kot nasilni protestniki. Prepričani smo, da se dogaja linč, brez prave alternative in brez pravnomočnega epiloga. In to je nedopustno!" so zapisali v eni zadnjih objav.

Kangler je sicer po več protestih in vstajah v Mariboru napovedal, da bo z mesta mariborskega župana odstopil do konca leta.

Na prostosti še devet priprtih

Okrožno sodišče v Mariboru pa je v petek zvečer izpustilo še devet mariborskih protestnikov, osumljenih napada na policiste v tretji mariborski vstaji, poroča Večer. Sodišče se tako po navedbah časnika ni odločilo za podaljšanje pripora še za dva meseca, kakor je v začetku tedna predlagalo tožilstvo. V priporu pa ostaja še 13 protestnikov.

Omenjeni so bili priprti na protestu v Mariboru 3. decembra, ki se je sprevrgel v nasilje in vandalizem. T. i. tretje mariborske vstaje se je po podatkih policije udeležilo okoli 8000 ljudi. Policisti so takrat pridržali 119 ljudi, od tega jih je 28 ostalo pridržanih.

Izrekli že nekaj kazni

Nekaj jih je sodišče že izpustilo, hkrati pa so bile izrečene tudi prve sodbe. Enemu od protestnikov je sodišče izreklo pogojno obsodbo petih mesecev in 15 dni zapora s preizkusno dobo štirih let, enemu pa štirimesečno pogojno obsodbo s preizkusno dobo treh let.

Komentarjev 21
  • ennanova 12:41 01.januar 2013.

    Novoletno voščilohttp://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/709-novoletno-voscilo-novoletno-voscilo

  • nostradamus 09:26 31.december 2012.

    ne strinjam se z nasiljem in metanjem granitnih kock a vendar sem po nekaterih videoposnetkih v mocnih dvomih o pravilnosti priprtja sploh po objavljeni izjavi priprtega in izpuscenega mariborcana koga sciti policija lopove,tajkune,kriminalce ?zaradi koga so se sploh zgodili protesti ...prikaži več in zbudili ter zdruzili narod ravno zaradi teh ki jih sciti policija absurd zakaj ne zapro zidarja,tovsakovo,jankovica,bavcarja in vse ostale ???????

  • ennanova 13:48 30.december 2012.

    O horoskopu, zombijih, katoliški korporaciji in verihttp://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/706-o-horoskopu-zombijih-katoliski-korporaciji-in-veri-o-horoskopu-zombijih-katoliski-korporaciji-in-veri