Slovenija
110 ogledov

Janković: Bandić ni moj vzornik

Janković in Bandić
1/4
Žurnal24 main
Ljubljanski župan Zoran Janković in njegov hrvaški kolega Milan Bandić sta se srečala v okviru razvojne konference Ljubljana Forum 2011. Janković: Bandić ni moj vzornik. Bandić: Če bova premierja, tako lepa kot Pahor in Kosorjeva ne bova.

Iz izjav ljubljanskega župana je bilo namreč večkrat razumeti, kot da je Bandić njegov vzornik. Janković je danes to zavrnil in dejal, da je zanj najboljši dunajski župan Michael Häupl. "Če pa je kdo vzornik v mojem življenju, je to Miran Goslar (oče Mercatorja; op. a.). Ne vidim razloga, da bi pri 58 letih to spreminjal.” Bandić pa je dodal: “Janković je premočna osebnost, da bi kopiral Bandića in obratno. Si pa priznavava dobro delo.”

Bandić je po srečanju povedal, da sta se z Jankovićem sestala na kavici in da se nista pogovarjala samo o politiki. Kot je znano, se Bandić tako kot Janković poteguje za premierski položaj na hrvaških parlamentarnih volitvah 4. decembra.

Na vprašanje, ali bosta, če bosta oba postala premierja, tudi v tako dobrih odnosih kot sedanja premierja Borut Pahor in Jadranka Kosor, je Bandić dejal, da ne bosta tako lepa kot onadva, a bosta še bolje sodelovala.

"Virant resen tekmec"

Volitve. Jankovića razkol na desnici ne zanima, Gregorja Viranta pa ocenjuje kot resnega tekmeca. V javni upravi ni za odpuščanje, ampak za to, da se ne nadomešča tistih, ki gredo v pokoj ali drugo službo. O tem, koga od svoje ekipe bo pustil v Ljubljani, koga pa vzel s seboj, pa pravi: “Treba je skrbeti za nacionalno raven in razvoj Ljubljane. Dogovorili se bomo, kdo mora ostati in opraviti svojo nalogo v dobro mesta.”

Komentarjev 2
  • gec 10:41 16.oktober 2011.

    PRIVAT,STIGO TI ZEMO V LJUBLJANO...

  • privat 07:37 15.oktober 2011.

    res nebosta tako lepa kot naš Pahorovski...verjamem pa tudi da bi malo bolje delala kot ona dva! Vseeno ni čas za vas kot je čas pokazal da ni čas za pahorje in jadranke...