Slovenija
117 ogledov

Jankovića ovadili v zadevi farmacevtka

slovenija 16.04.14, Zoran Jankovic, seja preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju Anže Petkovšek
Ljubljanskega župana naj bi ovadili zaradi sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje. Janković je za ovadbo izvedel iz medijev in vztraja, da ni kriv.

Ljubljanskega župana Zorana Jankovića naj bi ovadili slabo leto po hišnih preiskavah, ko se je razkrilo, da naj bi v zameno za službo v Ljubljanskih lekarnah od farmacetke zahteval spolne usluge. Prav tako naj bi ta dve leti prejemal podkupnino od Ranka Mimovića, šefa ljubljanskega komunalnega podjetja, ki je pravnomočno obsojen zaradi protipravne pridobitve 2,2 milijona evrov in je v zaporu.

Specializirano državno tožilstvo je tudi uradno potrdilo, da so 15. septembra "prejeli kazensko ovadbo zoper fizično osebo, zaradi kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje po čl. 263 KZ-1," poroča Požareport. "Gre pa za ljubljanskega župana in še vedno tudi predsednika stranke Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića v razvpitem primeru, ko naj bi Janković od javnosti že znane ljubljanske farmacevtke v zameno za "zrihtanje službe" v Lekarni Ljubljana zahteval spolne usluge," še navaja portal.

Za kaznivo dejanje je zagroženih do štiri leta zapora.

Janković lani: "Nikoli in od nikogar nisem prejel nobenih spolnih uslug"

Župan Janković je pred skoraj enim letom, ko je policija zaradi omenjene zadeve izvedla hišne preiskave, vse obtožbe zanikal takrat je povedal, da "nikoli in od nikogar nisem prejel nobenih spolnih uslug. Dotična gospa je bila v Ljubljanskih lekarnah zaposlena že eno leto preden naj bi se to zgodilo." Zanikal je tudi prejemanje podkupnin.

Ob tem je navedel še, da mu ni prijetno, "a v treh letih je bil v preiskavah že trikrat." Vse tri nimajo nobene osnove, pravi Janković, ki trdi, da je ves čas delal zakonito. Na eni izmed zadnjih novinarskih konferenc pa je celo povedal, da ga NPU z nenehnimi preiskavami želi na osebnem nivoju diskreditirati in uničiti. Ob tem je navrgel celo, da za odvetnike porabi pol svoje plače.

Tudi Janković vztraja, da ni kriv.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • valerijakregar 15:48 13.oktober 2016.

    za zaposlitev sina b.masleše so na mol-u "odprli" hišo športa, kje je sedaj direktor, za heleno tűrk pa se je na mol-u tudi našlo vodilno mesto v zvezi z ljubljanskim gradom......pa da ne pozabimo :http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=6375540

  • valerijakregar 15:28 13.oktober 2016.

    šele zdaj mi je kristalno jasno, na kaj je mislila bivša mlada tožilka, sedaj sodnica karmen erčulj, ko je pred leti tako prešerno izdahnila :"ja, ja, neki ma tale naš zoki" !

  • primorka 14:28 13.oktober 2016.

    Bogi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kako se mi smiliš. A ti zbiramo prispevke ? Kar k našemu županu Popoviču po nasvet. On sploh ne jamra.