Slovenija
21 ogledov

Janša podprl sazasovce

Sazas Dejan Mijović
Zadnji vlak za kulturo. SDS se je na poziv odzvala pozitivno, Zares negativno.

Le dve politični stranki (Zares in SDS) sta se odzvali na poziv Slovenske unije glasbenih ustvarjalcev (SUGU), sicer nekakšne podaljšane roke vodilnih članov Sazasa. Gre za tako imenovani "zadnji vlak za kulturo", v nedeljo opolnoči pa je potekel rok za uradne odzive za dialog za ureditev glasbene, avtorske, kulturne in medijske zakonodaje ter izboljšanje položaja ustvarjalnosti v kulturi na splošno.

Zadnji vlak za kulturo bo "odpeljal" jutri, na dan volilnega molka in obletnice rojstva pesnika Franceta Prešerna, zbrali pa se bodo vsi podpisniki tega medijskega obvestila.

"Zares nas je ignoriral"

"Stranka Zares v svojem povratnem dopisu kategorično ignorira vsebino našega pisma, razkazuje svoje neznanje in našteva svoje (ne)uspehe, zaradi katerih smo se glasbeni ustvarjalci med zadnjim mandatom znašli na robu preživetja, slovenska publika pa na meji popolne glasbene in splošne kulturne osiromašenosti," so v SUGU kritični do odgovora stranke Zares.

Pozdravljajo pa stranko SDS, ki je bila v preteklosti kulturi sicer nenaklonjena, in dodajajo, da so v njej "našli svojega sogovornika za ureditev zakonodajnega statusa slovenske glasbene problematike, položaja kulture in statusa avtorske zaščite".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.