Slovenija
8479 ogledov

Janša sporočil, koliko okužb so odkrili med šolniki

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju
1/6
Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Do 21. ure s hitrimi testi testirali 20.673 oseb, od katerih je bilo pozitivnih testov 278 ali 1,3 odstotka testov. V torek se bodo testirali še nekateri zaposleni.

Epidemiologi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in svetovalna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje po oceni novega položaja zaradi odkritja angleške različice novega koronavirusa še vedno podpirajo odprtje osnovnih šol za prvo triletje in polno delovanje vrtcev v devetih regijah, je popoldne preko Twitterja sporočil premier Janez Janša. "Pomagajmo učiteljem in vzgojiteljem, da bo delo varno," je ob tem še pozval.

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju testiranje šolnikov Slovenija Za tiste, ki se ne želijo testirati, predvideli visoke kazni

Predsednik vlade je pozneje obveščal tudi o stanju okužb med danes testiranimi učitelji in vzgojitelji.

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju | Avtor: Saša Despot množično testiranje Saša Despot
Janša je zapisal, da je bilo do 17. ure vnešenih 17.435 hitrih testov šolnikov. Od tega je bilo 244 ali 1,4 odstotka pozitivnih. "V okoljih, kjer je odstotek pozitivnih večji, je potrebna dodatna previdnost," je opozoril premier, ki se je ekipam zdravstvenih domov in ministrstva za zdravje zahvalil za uspešno delo. 

Šolsko ministrstvo je v večernih urah sporočilo, da so do 21. ure s hitrimi testi testirali 20.673 oseb, od katerih je bilo pozitivnih testov 278 ali 1,3 odstotka testov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Luksi 23:14 25.januar 2021.

    In glede na to, da naj bi hitri testi zaznali cca 50% okužb jih bo jutri še enkrat toliko učilo v šolah...

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:57 25.januar 2021.

    Ja super, res se je izkazal kot zdravstveni minister.