Slovenija
752 ogledov

Janšev nogometni up

Zdajšnjemu županu Ljubljane Zoranu Jankoviću in njegovemu nogometnemu stadionu b Žurnal24 main
Lokalne volitve. SDS bo v boj za svetniška mesta v Ljubljani menda poslala tudi Mirana Pavlina, člana zlate nogometne 
selekcije.

“Pogovarjali smo se, vendar ni še nič gotovo,” je neuradno informacijo, da naj bi se na jesenskih lokalnih volitvah pomeril s kandidati za ljubljanske mestne svetnike na listi SDS, potrdil Miran Pavlin, kapetan in športni direktor državnega prvaka, Nogometnega kluba (NK) Koper.

Meni, da bi lahko stranki in mestu Ljubljana, če bi bil izvoljen, pomagal pri razvoju in napredku ljubljanskega nogometa. Poudaril je, da je o kandidaturi še prezgodaj govoriti, saj dokončna odločitev še ni sprejeta. Kandidaturi je naklonjen, s stranko pa bi se menda morali dogovoriti le še o načinu. Nekdanji športni direktor in nogometaš NK Olimpije je sicer poudaril, da zelo rad pomaga stranki SDS, zato “kar se mene tiče, ni problemov”.

Na listi SDS ni prvič
Kandidat. Miran Pavlin je na listi SDS že kandidiral leta 2008 na državnozborskih volitvah. Pomeril se je v devetem volilnem okraju, v volilni enoti Bežigrad II. V istem okraju sta kandidirala tudi Gregor Golobič, prvak stranke Zares, in zdajšnji minister za šolstvo in šport Igor Lukšič (SD). Ta je Pavlina prehitel z dobrimi 42 odstotki glasov, Pavlin pa je s slabimi 20 odstotki glasov prehitel tretjega Golobiča.

V stranki zadržano
Predsednik mestnega odbora SDS Dragutin Mate po telefonu spet ni želel dati izjav in nas je napotil na strankino službo za stike z javnostmi. Janja Pavlin, tiskovna predstavnica mestnega odbora SDS, je tako sporočila, da imajo že zdaj kakovostno ekipo in pričakujejo, da bo Ljubljana v naslednjem mandatu dobila ekipo, ki bo “spet postavila zdrave javno-finančne temelje v mestu ter ki bo sposobna političnega dialoga z vsemi meščani in političnimi skupinami”.

“Kdo bodo naši prihodnji kandidati, vam trentuno še ne moremo povedati, saj gre za postopek izbire, odvisen od več meril,” je dodala Pavlinova.

Nogometaš naj brca
Oba politična analitika, ki smo ju poklicali, pa sta dejala, da športnik na kandidatni listi stranke niti v letu, ko bo svetovno nogometno prvenstvo, ne igra pomembnejše vloge.

“Odgovor je zelo preprost,” je dejal Vlado Miheljak in dodal: “Do zdaj se je vedno pokazalo, da športniki niso noben adut.” Meni, da bo Pavlinova kandidatura na ljubljanskih volitvah “zgrešena investicija”. Poudaril je, da imajo ljudje športnike sicer radi, vendar v njih ne vidijo nosilcev političnih funkcij.

Boštjan M. Turk pa je mnenja, da vsaka stvar vpliva na izid volitev, vendar kandidiranje športnikov ne vpliva bistveno. Dejal je, da sicer športniki vselej sodelujejo v volilnih kampanjah na različne načine, vendar se ne spominja, da bi kaj od tega bistveno vplivalo na volilni rezultat. “Menim, da se tu postavlja vprašanje, ali nima Miran Pavlin na tem planetu početi kaj pametnejšega, kot da je ljubljanski mestni svetnik,” je sklenil Turk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.