Slovenija
2041 ogledov

Janšev sin včeraj na črpalki, danes v EP

Janez Janša EPA
Sin prvaka Janeza Janše je dobil službo v Evropskem parlamentu. Vendar ga Evropska poslanka Patricija Šulin uradno ne želi navesti, da je njen asistent. Pred časom je odmevala že zaposlitev Janševe hčere.

Žan Janša je postal asistent v pisarni evropske poslanske Patricije Šulin (SDS). Vendar pa na uradni spletni strani Šulinove tega podatka ni mogoče zaslediti, čeprav so ponavadi vsi asistenti predstavljeni. Ima pa Šulinova na svoji strani navedene tri druge pomočnike.

Po poročanju Dnevnika je Janša mlajši sam želel, da se njegovo ime ne izpostavlja, saj da je sin političnega zapornika, kar bi lahko ogrozilo njega in celoten evropski parlament. Je pa Žan Janša omenjen v internem imeniku zaposlenih v parlamentu. Asistentka - in to javno - pa je tudi njegova partnerica Maja Mikanec, ki je zaposlena v pisarni druge SDS-ove evropske poslanke Romane Tomc.

Z bencinske črpalke med parlamentarce

V bazi Cobiss iskanje zadetkov glede morebitne diplomske naloge pri Žanu Janši ne vrže nikakršnega rezultata. Obstaja sicer možnost, da je višjo izobrazbo pridobil v tujini. Dnevnik pa poroča, da njegova izobrazba ni znana, imel naj bi celo zgolj samo srednješolsko izobrazbo. 

V preteklosti naj bi bil mlajši Janša zaposlen v grosupeljski igralnici, pred odhodom v Bruselj pa na bencinski črpalki. Izobrazba sicer ni kriterij za zasedbo asistentskega mesta, plače bruseljskih asistentov pa se gibljejo od malo manj kot 2.000 evrov pa do trikrat toliko. 

Tudi brez izobrazbe se pravo mesto najde

Pred leti je odmevala zaposlitev Janševe hčere Nike v državnem podjetju Plinovodi, saj naj bi bila najbolj ustrezna kandidatka za razpisano delovno mesto. V istem podjetju so zaposlili tudi sina vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka, ne en ne drug pa nista ustrezala formalnim pogojem v razpisu. V tem času je bil Janša premier. Komisija za preprečevanje korupcije je takrat ugotovila ugotovilo znamenja korupcije.

Komentarjev 68
  • dragec 17:05 24.januar 2015.

    Zanimivo, kako smo zagnani v komentarjih, samo ko vidimo sliko tega plešastega politika - zapornika.

  • Žurnalček 17:01 24.januar 2015.

    Zgleda da je in ne samo da je , on tam že tanka avte naših poslancev in njihovih pomočnikov! Vsaj mislim ,da jih , kajti drugega itak ne zna!

  • Žurnalček 16:57 24.januar 2015.

    Men ezanim akdaj bodo Plinovodi D.D odpustili njegovo protizakonito zaposleno hči , ki je bila kurvinsko zaposlena zaradi "UREJANJA OKOLJA PO VKOPU CEVI JUŽNEGA TOKA " Lastnik Plinovodov je Država in kaj in zakaj dobivajo nagrade člani nadzornega odbora ...prikaži več !!!!!! SMC pa nič !