Slovenija > Jaz poročam
142 ogledov

Po centru z motornimi sanmi

motorne sani
1/2
bralec Gašper
Mimoidoče v središču Ljubljane je presenetil pogled na moškega, ki se je vozil z motornimi sanmi.

Na Novem trgu v Ljubljani je bralec med hojo v službo naletel na moškega, ki se je po mestu vozil kar z motornimi sanmi. Šlo naj bi za Španca, ki je vzbudil veliko zanimanja. Številni so ga fotografirali, a se ni želel pretirano izpostavljati, saj ni bil prepričan, ali je vožnja z motornimi sanmi po središču mesta sploh dovoljena.

Na PU Ljubljana so nam pojasnili, da motorne sani ne spadajo med vozila, ampak med "posebna prevozna sredstva". Njihova uporaba v cestnem prometu ni dovoljena. Policisti vas lahko za vožnjo z motornimi sanmi v prometu kaznujejo z globo 500 evrov.

Izjemoma se motorne sani lahko uporabijo v cestnem prometu, če je to potrebno za reševanje človeških življenj ali premoženja, preprečitev ali odpravo velike materialne škode ali odpravo posledic onesnaženja okolja.

Komentarjev 9
  • Žurnalček 16:16 06.januar 2018.

    Ne serite ! Sani so registrirane kot motorno vozilo oz. motorno kolo in lahko vozi po cesti , kjer koli je za njega dosti snega ! Ne sme pa voziti po pločnikih , parkih in trgih , kjerkoli je promet ...prikaži več prepovedan za motorna vozila . V tem slučaju motorno sani ne smejo voziti po Novem trgu po 9h zjutraj , lahko pa že 3m naprej od prve slike !

  • širhakl 21:35 30.januar 2014.

    Dobra,dobraaaaaa.

  • Jaka.marinsek 16:44 30.januar 2014.

    glede na stanje cest v LJ je to edino primerno prevozni sredstvo.