Slovenija > Jaz poročam
119 ogledov

Si bo policist napisal kazen za 200 evrov?

policija avtomobil policijski avto bralka
Čeprav v zimskih mesecih policisti stalno opozorjajo na prilagoditev hitrosti vožnje, primerno zimsko opremo in pravilno očiščen avtomobil, sami kršijo vsaj eno od teh pravil.

Naša bralka je danes na Celovški cesti opazila dobro zasnežen policijski avtomobil, ki je imel zaradi snega na zadnjem vetrobranskem steklu zmanjšano vidljivost. Kako nevarno je lahko to, ni treba poudarjati in tega se zavedajo tudi možje v modrem, ki so v zimskih mesecih vedno pozorni na takšne voznike. A to jih ni zaustavilo pri tem, da se ne bi sami v tako zasneženem avtomobilu zapeljali po beli in spolzki Ljubljani.

Zakon sicer za tako neočiščena vozila predvideva kazen 200 evrov, vendar dvomimo, da si je policist v tem avtomobilu napisal globo.

Komentarjev 23
  • Manu 21:26 04.februar 2014.

    Že ta članek je malo tako napisan "vendar dvomimo, da si je policist napisal globo", a bejž no! Ta voznica je verjetno že v preteklosti dobila kakšno kazen, pa se ji je zdaj pokazala priložnost, da se maščuje. Vozilo res ...prikaži več ni očiščeno, vendar ne predstavlja nobene nevarnosti za druge udeležence. Lahko samo še povem koliko ljudem so policisti spregledali prekršek in niso pisali kazen, kar je tudi prav, vendar včasih pa jo kdo tudi dobi. Naj nekdo slika tiste, ki imajo pol metra snega na avtu, luči se ne vidijo, vetrobransko steklo napol čisto, itd. Mislim škoda časa sploh o tem razpravljat.

  • jgm 14:27 04.februar 2014.

    Zadnjič sem se skozi celo Litijo izjemoma peljal 70, čeprav se vedno držim omejitev. Vozil sem namreč za policaji, ki so ravno tako peljali 70. Oni lahko.

  • Žurnalček 17:21 03.februar 2014.

    Več trči ! Sam kemičnega je nekam založu !