Slovenija > Jaz poročam
28 ogledov

Toča klesti po Sloveniji

Toca_15.30
1/3
Arso
Danes popoldne se je lokalno pojavljala toča. Še naprej bo toplo in soparno.

"V Medvodah je padala toča. Ni bila ravno debela, prav tako je ni bilo veliko, a je pri prebivalcih povzročila kar nekaj zmede," nam je sporočila bralka. Kot nam je uspelo izvedeti, naj bi toča padala tudi v Škofji Loki.

Po podatkih državne meteorološke službe je verjetnost pojavljanja toče popoldan največja na Bovškem, Gorenjskem in Zgornje-savskem. Izključen a ni niti v Beli krajini, Dolenjski, ter Notranjski. Drugod je možnost zelo majhna.

Poplavljene kleti in strele

Popoldan je udarilo več strel, tudi v stanovanjske hiše. V Spodnji Slivnici je strela zadela drog električne napeljave, ki je zagorel, požar so gasilci že pogasili.  V Žužemberku je strela poškodovala ostrešje in električno napeljavo.  Del strehe in dimnik je bil poškodovan tudi na hiši v kraju Zavrte.

Težave je povzročala tudi meteorna voda. V Rakitni je zalila kotlovnico osnovne šole, več objektov v Žužemberku. Meteorno vodo so črpali tudi iz kleti v naselju  Svržaki v metliški občini.

V Bistrici v občini Naklo je voda zalila dvorišče. 

In kakšno vreme nas čaka?

Jutri bo še topleje kot je bilo pretekle dni. Še vedno se bodo pojavljale nevihte. "Temperature bodo do nedelje počasi naraščale. Najtoplejši dan bo nedelja, ko se bo segrelo do 28 stopinj Celzija, lahko tudi več. Toplejša bodo tudi jutra. Večinoma zjutraj ne bo več manj kot deset stopinj, ampak od 10 do 14 stopinj Celzija," nam je dejal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje.

Je tudi pri vas padala toča? Ste posneli kakšno fotografijo? Pošljite nam jo!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.