Slovenija
6578 ogledov

Kacin: "Italija je Wuhan v Evropi, mi pa smo prvi sosedi"

Jelko Kacin Žurnal24
Vsak uporabnik mobilnega telefona bo prejel sporočilo, ko bo stopila v veljavo odredba o omejitvi gibanja.

Cilj odredbe, ki so jo napovedali včeraj, je omejitev druženja ljudi. Ko bo ukrep stopil v veljavo, bodo vsi uporabniki mobilnih telefonov, prejeli o tem obvestilo prek sms-sporočila.

"Moramo zadržati virus, dokler ne rešimo nekaterih stvari," je dejal uradni govorec kriznega štaba Jelko Kacin v oddaji 24urZvečer. "Italija je Wuhan v Evropi in mi smo prvi sosedi. Prosim ljudi, ki živijo v tej prvi sosedi, da se obnašajo odgovorno do sebe do svojih najbližjih in do vseh drugih. Samo skupaj bomo uspešnejši."

Aleš Hojs Novi virus Slovenija Aleš Hojs želi na ulice poslati vojake, da bi skrbeli za red

V prihodnje se pričakuje povečanje števila hospitaliziranih bolnikov. Iz podatkov je razvidno, da je bilo pri nas od 12. marca hospitaliziranih 9 pacientov, 18. marca pa že 36 bolnikov. Podatki iz drugih držav kažejo, da je 5 odstotkov obolelih težkih pacientov. "V bolnišnicah je 42 resno ogroženih bolnikov, Če je to 5 odstotkov vseh, pridemo na številke med 800 do 900 ljudi, ki so že bolni pri nas. Če bomo s tem trendom nadaljevali, bodo številke drastično narasle," je včeraj opozoril Kacin.  

Kacin je poudaril, da se pri nas testira vedno več ljudi. "Testiramo približno toliko kot Južna Koreja, ki je najbolj učinkovita država, ki se bori s koronavirusom v tem trenutku," je dejal Kacin.

Koronavirus v Italiji Koronavirus Zdravje Novo: Iz Italije prihajajo grozljivi podatki

dezurni@zurnal24.si 
 

Komentarjev 6
  • Avatar praufo
    praufo 19:10 19.marec 2020.

    jest ne razumem kako se lahko napove številka kar v procentih, testiranja ni, folk doma zaprt čepi in številka narašča , pa jest ne vem a smo res take ovce ... če je folk okužen, se je to zgodilo že ...prikaži več mnogo prej in če se prenaša kaplično , tudi dež so kaplice ali pa rosa, pa megla ... predlagam da kacin naštima pred vsako stavbo oboroženo silo, jest grem jutri ven, pa naj me strelja ... nič kriv, hitra smrt, kaj še hočeš

  • jakec1575 13:29 19.marec 2020.

    krizni štab je za janšo čista masturbacija. v strahu skusa držati pol prebivalstva. to je njego modus operandi. sem za karanteno, a prejsnji minister je bil veliko bolj resen in pravilno obvescal javnost. tile papki se pa se za metodo ...prikaži več ne morejo zmeniti. sedaj sploh ne vejo koliko okuzenih imajo. gospodarska skoda pa bo neizmerna. podjetniki!!! vam pa +++++++ vsi ki darujete in pomagate v tej krizi.

  • leonardo 11:30 19.marec 2020.

    Jaz sem od Kacina pričakoval vse kaj drugega. Če bi bil tako mlačen ob osamosv.vojni, bi narod zajela panika, pa smo ostali mirni in mu brezpogojno zaupali. To danes, kar počne, pa že vse vemo!

Sorodne novice