Slovenija
16 ogledov

Kadrovska čistka ali posledice preiskave

Horvata obravnava tudi Komisija za preprečevanje korupcije, a postopek še ni zak Žurnal24 main
Neuradno. Naši viri trdijo, da je ministrica Duša Trobec Bučan vsaj šestim vodilnim odvzela pooblastila. V SVLR vse zanikajo.

Šest vodilnih v Službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) je ostalo brez pooblastil, gre pa za politično čistko, so nas opozorili naši viri blizu SVLR.

Molk in zanikanje
Navedb ni želel komentirati nihče s “seznama odpisanih”. Presenetljivo nas niso napotili na piarovko, ampak na vodjo ministričinega kabineta Marino Rojko, ki je “edina pristojna za dajanje izjav”. Ta je sprva potrdila nekaj premestitev, a nato pisno zatrdila, da so na mesto vodje sektorja prerazporedili le enega uslužbenca. Drugih menjav pa “ni bilo in tudi niso v načrtu”. Ko smo jo povprašali po konkretnih imenih, nam je odgovorila, da “imajo navedeni javni uslužbenci pooblastila kot direktorji uradov oziroma kot vodje služb in sektorjev”, in sicer skladno “s pogodbami o zaposlitvi”. Prav tako je zagotovila, da jim niso odvzeli pooblastil oziroma delovnih nalog. Naši viri trdijo, da te osebe “pisno še niso nič dobile”.

Preiskava še teče
Rojkova je potrdila, da sta dva vodilna uslužbenca s seznama, ki so ga posredovali naši viri, v medresorski komisiji za razvojno pomoč Pomurju. Dodeljevanje sredstev tej regiji pa je predmet preiskave Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Neuradno naj bi poleg premierjevega državnega sekretarja Andreja Horvata, ki mu je Trobec Bučanova že preklicala pooblastila, preiskovali še štiri osebe. A na KPK tega do konca postopka ne želijo potrditi, prav tako niso razkrili, ali gre za uslužbence SVLR.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.