Slovenija
22 ogledov

Kaj pa šefov spis?

Blanka Žgajner Boštjan Tacol
Nadzor. Do sobote mora biti končan pregled dela tožilke, ki preiskuje posle Zorana Jankovića.

Do 15. septembra naj bi bil neuradno zaključen nadzor nad delom Blanke Žgajnar, tožilke za pregon organiziranega kriminala. Žgajnarjeva je skoraj eno leto vodila posebno skupino preiskovalcev, ki preverjajo domnevno nezakonite posle ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Nadzor je konec junija odredil šef tožilstva Zvonko Fišer. Takrat naj bi neuradno tudi določil, da mora biti nadzor zaključen najpozneje do sobote.

Kaj pa šefov spis?

Fišer je ob odreditvi nadzora sicer zagotavljal, da bo pregledano preteklo delo čisto vseh tožilcev Specializiranega državnega tožilstva (SDT) RS, ki ga je Žgajnarjeva sicer vodila do februarja. Za zdaj pa uradno še ni znano, koliko postopkov, ki jih vodijo tožilci SDT, je bilo do zdaj že pregledanih. Na tožilstvu tudi še niso pojasnili, koliko zadev, ki jih je dobil v reševanje trenutni šef SDT Harij Furlan, so med nadzorom pregledali. Furlan naj bi trenutno neuradno sicer reševal le en primer, obravnavani spis pa naj bi bil še nepregledan. Na tožilstvu nam tudi niso odgovorili, ali bo pregledan do zadnjega roka za zaključek nadzora.

Komentarjev 1
  • Klemen Zec 09:10 12.september 2012.

    res grotekno kako Janša izkorišča političen položaj za uničevanje pol.nasprotnika, ker ne more preboleti volilnega poraza !še bolj grozljivo pa je dejstvo, da prav Janša gobca, kako smo pred zakonom vsi enaki, ha, ha.lep primer je, da so ...prikaži več se lotili pregleda delovanja sodišča le v primeru Jankovič, dočim se Janševega sploh ne smejo, halo, Janša bi moral za take napotke takoj zapustiti svoj položaj in ga zamenjati za obtoženca v zadevi Patrija, ter se obvezno udeleževati sodnih razprav !!!!dokler bo Janša na tem mestu, bo v Sloveniji vladal kaos, korupcija in klientelizem, ki ga omogoča prav Ivan Janša !Janšizmu se moramo čimpreje upreti !