Slovenija
24 ogledov

Kaj prinaša letošnji Trnfest?

Trnfest Davor Lovinčič
V KUD-u France Prešeren se v sredo začenja tradicionalni poletni festival Trnfest. Potekal bo do konca avgusta, obiskovalci pa bodo lahko izbirali med kulturnimi dogodki v 34 večerih.

Trnovo bo z jutrišnjim odprtjem 20. Trnfesta znova gostilo številne umetnike, ki bodo oder za nastopajoče zavzeli vse do 28. avgusta. Brezplačen festival bo letos ponudil 34 večerov, kot prvi pa bodo nastopili francoski rockerji The Inspector Cluzo.

Največ pozornosti naj bi bili po pričakovanjih deležni še ameriška skupina Fishbone, francoska 15-članska pihalna zasedba Lapins Superstar ter hrvaški rockerji Bambi Molesters. V primeru slabega vremena bodo dogodki potekali v dvorani KUD France Prešeren. Od 25. do 28. avgusta bo od Mirja do Eipprove ulice še Emonska promenada, kjer bo poudarek na akrobatiki in ulični glasbi.

Organizatorji pričakujejo okoli 55 tisoč obiskovalcev. Po pričakovanjih se jih bo tudi letos veliko udeležilo Impro maratona, ki bo trajal 25 ur; za ljubitelje smeha pa pripravljajo tudi tri večere stand-up komike. Že šestič pa bo potekal tudi foto natečaj. Več podrobnosti najdete na spletni strani KUD France Prešeren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.