Slovenija
24 ogledov

Kajenje od danes dražje

kajenje, cigareta Žurnal24 main
Z današnjim dnem so se podražile cigarete. Za zavojček najbolj prodajanih cigaret znamk boss in west je treba odšteti 2,80 evra oz. 10 centov več kot doslej.

Podražitev cigaret je posledica lani spomladi prenovljenega zakona o trošarinah, v skladu s katerim so se trošarine za cigarete letos enkrat že zvišale, in sicer aprila.

Takrat so se zvišale s 77 na 80 evrov za tisoč kosov, z današnjim dnem pa še dodatno na 83 evrov za tisoč kosov. Naslednje zvišanje trošarin je v zakonu predvideno 1. aprila 2012.

Zvišanju trošarin so zavezanci v skladu s pričakovanji vlade sledili z dvigom drobnoprodajnih cen cigaret. Kot so izračunali v Tobačni Ljubljana, predstavljajo davščine v maloprodajni ceni njihovih najbolje prodajanih cigaret že dobrih 77 odstotkov.

Komentarjev 2
  • crniovcar 19:25 01.oktober 2011.

    moja fata ima da puši

  • sevilen 08:37 01.oktober 2011.

    Dražijo tisto, kar je težko opustiti. Sicer pa nič novega, šokantnega. V Evropi so cigareti veliko dražji, kot pri nas, zato lahko pričakujemo le še večje podražitve, kot je današnja. Zbrati voljo in prenehati kaditi, je najboljša aroganca podražitvi. Za ...prikaži več tiste, ki imate probleme s prenehanjem, je pa smokeless odlična rešitev in še veliko cenejši način neškodljivega 'kajenja'.