Slovenija
6342 ogledov

Kako bo pa prihodnji teden?

Sneg, Avstrija Epa
Že ponoči nas čaka sneg, ki bo očitno s seboj prinesel pravo zimo.

Kot že nekaj dni napovedujejo vremenoslovci, čakajo nas snežne padavine, ki bodo očitno najbolj izrazite ravno v času jutranje prometne konice. Podrobnosti glede za nocoj in jutri napovedanih padavin preberite v spodnjem članku:

Sneg Petek Slovenija Obeta se kaos, najbolj bo snežilo v prometni konici

Na Gorenjskem in Koroškem bo do jutra že lahko zapadlo od 5 do 20 cm snega. V osrednji Sloveniji bo med 6. in 12. uro zapadlo od 5 do 15 cm snega, na vzhodu pa nekaj manj. Največ snega na Agenciji za okolje pričakujejo v višjih legah Gorenjske in Notranjske, do okoli 25 cm, v Prekmurju pa le do okoli 5 cm.

Temperatura se po nižinah v času sneženja večinoma ne bo spustila pod ničlo, zato bo sneg moker, kar ne govori v prid debelejši snežni odeji.

"Zgodaj popoldne bodo padavine od severa postopno ponehale, najpozneje v južnih krajih. Začelo se bo jasniti, zvečer bo ponekod po nižinah nastala megla. Temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem od 3 do 7 stopinj Celzija," potek vremena za jutri napovedujejo na Arsu.

Vikend brez padavin

Vremenoslovci nadaljujejo, da bo v soboto zmerno do pretežno oblačno, ponekod po nižinah bo nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo slabela.

V nedeljo bo delno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Od ponedeljka do sobote

Vreme preglednica | Avtor:

"Naši kraji bodo v ciklonskem območju, ki se bo obnavljalo nad osrednjim Sredozemljem in Balkanom. Prevladoval bo veter vzhodnih smeri, s katerim bo pritekal hladen in vlažen zrak," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da se bo po delno jasnem in mrzlem jutru od jugovzhoda pooblačilo. Od torka do sobote bo prevladovalo oblačno vreme z občasnim sneženjem, ki bo predvidoma bolj izrazito v torek in petek. Na Primorskem bo pihala burja. Dnevne temperature bodo večinoma okoli ali malo pod 0 stopinj Celzija.

Na snežne padavine prihodnji teden opozarjajo tudi na portalu Ciklon.si, kjer omenjajo, da lahko "sredi tedna po nižinah pade tudi večja količina padavin":

Sonce Novi rekordi Svet Vremenoslovci: Še huje bo!

dezurni@zurnhal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.