Slovenija
76 ogledov

Kako pakira Rok Marguč

Preden greste na pot Zavarovalnica Triglav
Treningi ali tekmovanja daleč od doma – športniki imajo s pripravo prtljage veliko izkušenj. Da bo polnjenje kovčka ali potovalke šlo lažje od rok tudi vam, so prispevali 10 trikov, ki jih uporabljajo, da se ne ubadajo z zmečkanimi oblačili, razlito kozmetiko ter s tem, ali so pozabili kaj bistvenega doma.
  1. Najprej potovalka

    Koliko stvari boste morali spakirati, je odvisno od tega, kam se odpravljate, kako – z avtom ali drugim prevoznim sredstvom – in za koliko časa. Odvisno pa je tudi od namena poti – ali greste službeno ali na dopust.  

    Če boste potovali z letalom, morate biti pozorni na težo in velikost potovalke. Rok Marguč vedno s seboj vzame ročno prtljago, ki jo napolni z oblačili. Po njegovih izkušnjah večina letalskih družb ne tehta ročne prtljage. Izjema so le nekatere nizkocenovne. 

    Obenem pove: »Najboljše letalske družbe ne računajo dodatka za golfsko in smučarsko opremo, zato se to splača izkoristiti, tudi če je v golf torbi oprema za kajtanje.« 

    Klemna Bauerja pa so izkušnje naučile, da ima med ročno prtljago vsaj najnujnejše, če se torbe izgubijo oziroma ne prispejo pravočasno. Na srečo se mu to ne dogaja pogosto.

    Če se na pot odpravljate z avtomobilom, imate na voljo več prostora, vendar ni vseeno, kako napolnite prtljažnik. Računati morate s tem, da se prtljaga ob sunkovitem zaviranju ali zavijanju lahko spremeni v nevarne leteče predmete z veliko naletno težo. Za ponazoritev: paket šestih velikih plastenk z vodo pri kratkotrajni obremenitvi med nasilnim trkom zlahka doseže težo več kot 700 kilogramov.

    Ker je običajno premoženja, ki ga na potovanju vozite v avtu, v prtljažniku ali v strešnem kovčku veliko, je dobro, da pomislite na varnost svojih stvari. Prtljaga namreč ni všteta v avtomobilsko zavarovanje. V akciji Sprosti čas lahko prtljago zavarujete še posebej ugodno.

  2. Naredite seznam

    Da česa ne boste pozabili, vam svetujemo, da si pripravite osnovni seznam. Ta bo odvisen tudi od vremenske napovedi za kraj, kamor se odpravljate. Tudi Teja Gregorin se, čeprav redno potuje, zanaša na svoj seznam pomembnih stvari, ki jih vedno vzame s seboj. Drugače se ji hitro lahko zgodi, da kaj pozabi. 

    Ko pripravljate seznam, ne pozabite niti na kozmetiko in zdravila, obutev, pižamo, pa seveda na kreditne kartice in nekaj gotovine. Predvsem pa pravočasno skleniteturistično zavarovanje.

  3. Na poti lahko stvari tudi operete

    Če se odpravljate na dopust za 5 dni, predlagamo, da spakirate oblačila za 5 dni. Če niste prostorsko omejeni, potem morda le lahko dodate še kakšno oblačilo za vsak slučaj.

    Ko se odpravljate na daljši dopust, pa je smiselno premisliti o tem, da vzamete manj oblačil in jih na poti operete. Tako boste imeli manj prtljage. Kar ima svoje prednosti, saj je storitev pranja oblačil lahko cenejša od doplačil letališkim družbam zaradi težke prtljage.

    Pa zdaj? Zlagati ali zvijati? Kam z manjšimi stvarmi in nogavicami? Kako zavarovati kozmetiko? Preberite še ostalih sedem nasvetov ter so oglejte posnetek, kako potovalko pripravi skejtborder Timotej Lampe Ignjić. V potovalki pa ne pozabite pustiti še nekaj prostora za stvari, ki jih boste prinesli s potovanja. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.