Slovenija
21 ogledov

Kam z mrtvimi Ankarančani

Gregor Strmčnik napoveduje, da bo nova občina Ankaran sporne prodaje zemljišč so Žurnal24 main
Interesi kapitala. V Ankaranu poteka 13 gradbenih posegov, ki jim prebivalstvo nasprotuje.

Ob najnovejši aferi z zemljišči, ko se je koprska občina lokaciji, predvideni za pokopališče, odločila spremeniti namembnost in zemljišče prodati gradbenemu podjetju Grafist za apartmaje z bazenom, so se včeraj protestno oglasili Ankarančani.

V Ankaranu naj bi imeli po oceni občine le štiri ali pet pogrebov na leto, kar je premalo za lastno pokopališče; elitne lokacije je škoda za ta namen, poleg tega nima primernega dostopa pa tudi parkirišč je premalo. Ankaranski župnik trdi, da imajo v župniji od 15 do 20 pogrebov na leto. Preminule pokopavajo na petih lokacijah, v Kopru pa čaka 60 žar Ankarančanov, da bi jih prenesli v domače okolje.

Okoli osem tisoč kvadratnih metrov je bilo po neuradnih podatkih Grafistu prodanih za poldrugi milijon evrov. Po pogodbi naj bi bila kupnina plačana v osmih dneh od izstavitve računa; ta pa je od občine do Grafista potoval kar dva meseca. Kupnina ni bila plačana, ampak skompenzirana s kasnejšimi gradbenimi deli. Na generalni policijski upravi so glede transakcij prejeli prijave in jih bodo proučili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.