Slovenija
45 ogledov

Kampirat v gozdni vili

Gostje so nad novo ponudbo – lesenima šotoroma gozdnima vilama – navdušeni, kar Žurnal24 main
Lesena šotora. Odprta tudi pozimi. V Ekološki vasi naj bi jih postavili še 18.

Gostje, ki preživljajo počitnice v kampu Camping Bled, so nad novostjo – lesenima šotoroma gozdnima vilama – navdušeni, kar potrjuje tudi podatek, da sta ves čas zasedena in razprodana do oktobra.

Postavili so ju julija, po načrtih arhitekta Petra Lična pa so ju izdelali v podjetju Jelovica hiše. Narejena sta iz neobdelanega macesnovega lesa, krita z macesnovimi skodlami; iz naravnih materialov je tudi vsa oprema. V vsakem od obeh šotorov sta dve ležišči, pred enim od šotorov pa je tudi lesena kad. Pri načrtovanju so se zgledovali po začasnih bivalnih enotah za gozdarje, imenovanih kožarice.

V kamp tudi pozimi
Sava hotele Bled, ki imajo v lasti kamp, je postavitev obeh šotorov stala 35 tisoč evrov, v sklopu projekta Ekološka vas pa naj bi jih prihodnje leto postavili še 18.

“Projekt bo sofinanciran z denarjem evropskih strukturnih skladov, postavitev preostalih lesenih šotorov pa bo stala okoli 200 tisoč evrov. Gre za prve tovrstne šotore v Sloveniji, s katerimi bomo podaljšali sezono v jesenskih mesecih, računamo pa, da bodo odprti tudi decembra. Opažamo namreč, da se vse več gostov zanima za obisk kampa tudi pozimi, zato smo letos že uredili ogrevanje v enem od sanitarnih objektov, ogrevana in izolirana pa sta tudi nova šotora,” je dejal vodja kampa Nejc Kelbl.

Gostje morajo v glavni sezoni za nočitev v lesenem šotoru, ki je sicer primeren tudi za družine, odšteti 50 evrov, po sezoni pa bodo cene nižje. Novo pridobitev bodo uradno odprli v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.