Slovenija
18 ogledov

"Katarski urar" nagrajen

Zgodbo smo prvi razkrili v Žurnalu24. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Ogorčeni policisti. Vodja, ki naj bi utajil katarski denar, prestavljen na policijsko akademijo, podrejeni na ulice.

Kazni. Številni policisti iz uprave za policijske specialnosti so v zadnjih tednih ogorčeni zaradi premestitev kolegov. Gre za primer utaje katarskih daril, ko naj bi šef policijske kolone J. N. v žep pospravil več kot 15 tisoč dolarjev in ure bvlgari. Premestili so ga na policijsko akamedijo v Tacen.

Kdo je odločil?
Urad za upravljanje s človeškimi viri pri notranjem ministrstvu je policijskega šefa, ki naj bi pospravil 15 tisoč dolarjev, prestavil na policijsko akademijo, kjer naj bi celo sodeloval pri pripravi izobraževanj.

Viri opozarjajo, da bo bivši šef v Sektorju za varovanje in podporo, “med drugim zadolžen za pripravo izobraževanj in usposabljanj policistov iz vseh enot.”

Nič krivi, a kaznovani?
O katarski zadevi smo govorili z več člani urada, ki niso vpleteni v katarsko afero. A vsi trdijo, da je policijski šef (po neuradnih podatkih naj bi ga branila odvetniška pisarna Čeferin) neupravičeno očrnil vsaj tri nič krive kolege. Odločbe o premestitvi je poleg J. N. dobilo še šest policistov, večina se jih je moralo iz elitne enote vrniti na cesto za prometnike, eden naj bi pristal celo kot varnostnik podjetja za varovanje.

Podobnikov avto še iščejo
Policisti so posebej slabe volje, saj naj bi bil J. N. vpleten že v afero, ki je leta 2000 očrnila urad. Takrat so varnostnikom ukradli avtomobil, ko so varovali takratnega podpredsednika vlade Marjana Podobnika. Na policiji to uradno sicer zanikajo. A dodajajo, da so v skladu z zakonskom “disciplinski ukrepi za to obdobje že izbrisani iz kadrovskih evidenc.”

Hkrati preiskava kraje Podobnikovega avtomobila še ni končana, saj avtomobil še vedno iščejo. Vinko Stojnšek z ljubljanske policijske uprave je namreč zapisal: “Primer, o katerem sprašujete še ni preiskan (ni še izsleden storilec, prav tako policija ne razpolaga z informacijo, kje bi se vozilo nahajalo), zato policija nadaljuje z zbiranjem obvestil.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.