Slovenija
25 ogledov

Kitajska blokirala Gmail

Google EPA
Sodeč po Googlovem poročilu, ki prikazuje obisk spletnih strani, je Kitajska blokirala Gmail.

Obisk ponudnika elektronske pošte Gmail, ki ga upravlja spletni velikan Google je skokovito upadel v petek - 26. decembra - po številnih poročilih, ki prihajajo iz Kitajske pa elektronska pošta še vedno ni dosegljiva. To vsekakor ni edina blokada, ki jo Kitajska izvaja, Google tako beleži več svoji spletnih strani, ki imajo omejen dostop, na primer spletni iskalnik Google, Youtube in Picassa.

Youtube je po navedbah blokiran že vse od marca 2009, z omejevanjem zadetkov po spletnem iskalniku Google pa naj bi Kitajska začela maja letos - torej tik pred obletnico nasilno zatrtih protestov na pekinškem Trgu nebeškega miru.

Google | Avtor: google+ google+

"Mislim, da dražava poskuša z nadaljnimi ukrepi odstraniti Google s Kitajske in oslabiti njegovo delovanje tudi na tržiščih po svet," je za Guardian povedal eden od članov Greatfire.org, razkriva spletno cenzuro na Kitajskem. "Pomislite, da številni uporabniki Gmaila ne bi mogli več stopiti v kontakt s kitajskimi klienti. Ljudje bi bili prisiljeni zamenjati Gmail za kaj drugega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.