Slovenija
24 ogledov

Kje vzeti milijon evrov?

V ZZS zagotavljajo, da se zaradi novih prostorov ni in ne bo zvišala članarina v Žurnal24 main
Zdravniška zbornica. Prodaja starih prostorov, s katerimi bi plačali obrok za nove, do zdaj neuspešna.

"Zdravniška zbornica je v škripcih, ker ne more plačati novega obroka kredita za nove poslovne prostore v Dunajskih kristalih," pravi Stanko Vidmar, predsednik ljubljanskega regijskega odbora zbornice.

Je cena zrasla?

Objekt Domus Medica. Po neuradnih podatkih naj bi se investicija nakupa novih prostorov v Dunajskih kristalih s štirih milijonov povečala na sedem. Natančni znesek investicije je do preselitve poslovna skrivnost, pravijo na ZZS in poudarjajo, da je cena ugodna in ne višja kot 2.200 evrov za kvadratni meter.

"Glavni problem zbornice je, kje dobiti milijon evrov." Zdravniški zbornici Slovenije (ZZS), ki se bo jeseni selila v novozgrajeni objekt Domus Medica, naj bi se zatikalo pri prodaji zdajšnjih prostorov na Dalmatinovi ulici 4 v Ljubljani.

Kot pravi Vidmar, naj bi 400 kvadratnih metrov prostorov v središču mesta najprej poskušali prodati za tri tisoč evrov za kvadratni meter, zdaj naj bi jih ponujali po ceni dva tisoč evrov.

Zanimanje je, pravi ZZS
Od ZZS nismo dobili informacije, po kakšni ceni in kako dolgo že prodajajo stare prostore. Povedali pa so, "da poskušajo iztržiti čim višjo ceno, saj gre za izjemno lokacijo v samem središču Ljubljane".

Kot pravijo, je za prostore tudi velik interes, vendar se s prodajo ne mudi. Tiskovni predstavnik ZZS Valentin Hajdinjak je še sporočil, da "ZZS svoje obveznosti plačuje v skladu s pogodbo in terminskim načrtom ter potekom gradnje objekta".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.