Slovenija
11984 ogledov

Ključi v avtu: Občan je dobil globo, policista pa ne

Avtomobilski ključi
1/2
Newspress
Pred dnevi smo poročali, da so policisti lastniku ukradenega avtomobila napisali 40 evrov globe, ker je v avtomobilu pustil ključe.

Bralka nas je spomnila na primer, ko je nepridiprav le nekaj tednov pred tem ukradel prižgano policijsko vozilo, in nas vprašala, ali sta tudi policista dobila globo. Odgovor je: nista je dobila.

Avtomobilski ključi Kronika Slovenija Ker so mu ukradli avto, je v prekršku

"V zakonu o pravilih cestnega prometa je v 62. členu dejansko predpisana globa zaradi neprimernega zavarovanja vozila pred samodejnim premikom oziroma pred neupravičeno uporabo, vendar primerov, ki jih opisujete ne moremo povsem enačiti," so nam pojasnili na celjski policijski upravi.

Slika je simbolična. (Foto: ) Slovenija Policistom, ki so se ukvarjali s prometno nesrečo, ukradel avto

Dodajajo, da primera kolegov s kranjske policjske uprave ne poznajo in ga ne morejo komentirati. "Ko je bilo v Celju med ogledom kraja prometne nesreče policistom PPP Celje odpeljano službeno vozilo pa lahko povemo sledeče. Policista sta pričela z obravnavo prometne nesreče, zato sta zaradi zavarovanja kraja prometne nesreče prižgala modre utripajoče luči, zaradi česar je bilo službeno vozilo prižgano. Policista sta se nahajala neposredno ob vozilu in odtujitev tudi takoj zaznala, storilec pa je bit tudi takoj prijet," so pojasnili.

"Glede na opisano v danem primeru ni šlo za neprimerno zavarovanje vozila po 62. členu zakona o pravilih cestnega prometa, zato policistoma globa ni bila izrečena," so še dodali.

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • vzev 13:05 06.avgust 2017.

    Ja, pa dajte no. Zato ker sta imela prižgane modre luči, sta morala imeti prižgan avto. Pa kdo temu verjame. Sodobne luči porabijo tako malo energije, da lahko brez težav imajo prižgane luči in avto ugasnjen. Pa to več ur. ...prikaži več Če pa imajo res vezano tako neumno, da je potrebno imeti prižgan avto, pa naj menjajo podjetje, ki jim predeluje avte.

  • Vesna Dolšak 12:39 06.avgust 2017.

    Važno je, da ste vsi vi tukaj tako zelo popolni in brez napak. :)

  • Avatar Leon
    Leon 12:12 06.avgust 2017.

    Policija ima vedno prav ...................v banana državah !