Slovenija
35 ogledov

Kmalu razpis za Nuk 2

Na zemljišču med Slovensko, Zoisovo in Emonsko cesto, kjer bo predvidoma stal Nu Žurnal24 main
Načrtovana gradnja. Približna ocena investicije je največ 70 milijonov evrov.

Ob predpostavki, da bodo sredstva zagotovljena, bi se gradnja nove Narodne in univerzitetne knjižnice (Nuk 2) lahko začela prihodnje leto, so ocenili na visokošolskem ministrstvu.

Osnutek dokumenta identifikacije investicijskega projekta (DIIP) je že pripravljen, maja naj bi bil dokončno usklajen in potrjen od ministrstva, so pojasnili.

Parkirišče Nuka 2
Pogodba. Mestna občina Ljubljana (MOL) in visokošolsko ministrstvo bosta pogodbo za brezplačno uporabo zemljišča Nuka 2 podaljšala za eno leto (iztekla se je konec marca). MOL bo parkirišče zaščitila s protiprašnim slojem drobljenega asfalta.

Razpis do sredine julija
Ministrstvo je 8. aprila z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije sklenilo pogodbo o svetovanju in pripravi strokovnih podlag za izvedbo javnega arhitekturnega natečaja za Nuk 2. “V skladu s sprejeto časovnico bo razpis natečaja objavljen predvidoma v 95 dneh,” so razložili na 
ministrstvu.

Na vprašanje, koliko zagotovljenih sredstev bi prihodnje leto omogočilo za začetek gradnje Nuka 2, niso odgovorili. Pojasnili so, da bo “na osnovi končnega projekta izdelan investicijski program, ki bo opredelil časovno dinamiko glede financiranja investicije”.

Konkretneje po razpisu
Kolikšna bo vrednost projekta gradnje Nuka 2, bo konkretneje znano po izboru natečajne rešitve. “Za zdaj je približna ocena celotne investicije največ 70 milijonov evrov,” so povedali na ministrstvu.

Po prejšnjem projektu gradnje, ki ga je vlada leta 2009 preklicala – zanj pa so od leta 1991 do konca leta 2007 porabili že 29,3 milijona evrov –, naj bi do izgradnje 1. faze potrebovali še 50 milijonov evrov. V nacionalnem programu do leta 2023 pa je za Nuk 2 predvidenih 90 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.