Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Žgal bo etno rock, odmeval JariERF

Kontrabant group Wikimedia
Dvodnevni Etno rock festival, ki se začenja danes, bo že 16. leto zapored glavni krivec za glasbeno dogajanje v Domžalah, kjer se obenem začenja tudi festival JariErf, ki letos doživlja svojo drugo edicijo.

Prvi dan letošnjega domžalskega festivala, ki je lani postal dvodnevna prireditev, bodo zaznamovali mladi glasbeniki. Ti bodo tako sodelovali na drugem JariERF-u. V Češminovem parku Domžale, v primeru slabega vremena pa na Osnovni šoli Domžale, se bodo od pol petih popoldan do zgodnjega večera zvrstili Dinozavri, Gregor Gabrovšek, Zala Erdani, Andraž Stariha, Peter in Andrej Omejc in ob koncu še Prekmurska banda Glasbene šole Beltinci.

Jutri pa se bodo na ploščadi pred nekdanjo blagovnico Vele od 17. do 24. ure predstavile zasedbe Volk folk, Riki & Boogie Band, G&G (Grega in Gašper Trio), Šukar, Neozbiljni pesimisti in stalnica festivala glasbena skupina Kontrabant, ki je mlajšim izvajalcem vzor in navdih s svojim dolgoletnim obstojem.

"Etno rock festival je kljub betonskemu mestu, Domžalam, zibelka mladih prihajajočih rodov etno glasbenikov," pravi glavni organizator Béla Szomi Kralj. "To je vsakoletna uspešna predstavitev, kjer ob možnosti nastopanja mlajši glasbeniki izmenjajo izkušnje z že dokazanimi glasbeniki, ki so mnogim nastopajočim tudi idoli. Osnovni cilj festivala je ohranjati predvsem slovensko ljudsko glasbo, poezijo, njeno poustvarjanje in z njo želja okužiti mlajše in sposobne glasbenike ter njihove glasbene skupine, da ta glasba prehaja iz roda v rod, poleg vsega pa še ustvarjanje avtorskih del slovenskih glasbenikov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.