Slovenija
17 ogledov

Koalicijska pogodba na tnalu

Podpis koalicijske pogodbe Anže Petkovšek
Vodstvo PS in SD o novi koalicijski pogodbi.

Dogovor o sodelovanju PS, SD, DL in Desus v vladi za obdobje 2014–15 je v sredo najprej podprl izvršni odbor PS, na današnji seji pa ga bo potrjeval še svet stranke. Prav tako se bodo o koalicijskem dogovoru danes odločili v predsedstvu SD.

V sredo zvečer je koalicijski dogovor po več kot štiriurni razpravi potrdil svet DL. Dogovor o sodelovanju so v torek potrdili tudi organi Desusa, vendar je prvak stranke Karl Erjavec opozoril, da morajo biti pred njenim petkovim podpisom razčiščena tudi kadrovska vprašanja.

Predloga še nista v DZ

Kljub pričakovanjem, da bo premierka Alenka Bratušek predloge za nove ministre v državni zbor (DZ) posredovala že v sredo, tega do poznega večera še ni storila. Koalicijskim partnerjem Bratuškova sicer predlaga, da bi resor gospodarstva prevzel Metod Dragonja, resor zdravstva pa Alenka Trop Skaza. Ta se je v zadnjih dveh dnevih sicer že predstavila poslancem PS in DL.

Imenovanje Dragonje verjetno ne bo vprašljivo, nekoliko več usklajevanj pa je povezanih s kandidaturo Trop Skazove, saj želi Desus tudi ob petkovem podpisu koalicijske pogodbe ohraniti dva resorja. Po najverjetnejšem scenariju, o katerem je bilo v zadnjih dneh največ govora, bi Desus v zameno za to, da PS prepusti resor zdravstva, prevzel urad za Slovence v zamejstvu in po svetu. Vendar pa bi to pomenilo, da bi s položaja ministrice brez listnice morala odstopiti Tina Komel.

Komentarjev 2
  • dragec 11:58 13.februar 2014.

    "pozitivna koalicija"??????

  • ARBAJTER 09:18 13.februar 2014.

    Spet kupčkanja okrog foteljev, za narod se jim pa tako ali tako jebe.